Jóccakát, mama! - Új darab Zentán

A Jóccakát, mama! címmel kétszereplős darabot mutat be szombaton a Zentai Magyar Kamaraszínház.

A történetben a lány bejelenti, hogy öngyilkosságot akar elkövetni - ebből az alaphelyzetből kiindulva fejtegeti Marsha Norman kortárs amerikai írónő a két hős életét, múltját és jelenét.
A mintegy másfél órás színdarab nagyon szép színészi munkára ad lehetőséget, amit a két színésznő tökéletes átéléssel oldott meg - nyilatkozta a Magyar Szó délvidéki napilapnak Gyarmati Kata dramaturg.

joccakat
"Mérhetetlenül lírai és drámai ez a darab, és nagyon-nagyon emberi" - fogalmazott László Sándor, a színdarab rendezője, aki szerint nem kizárólag az öngyilkosságról szól ez a darab, hanem két ember együttéléséről is, akik annak ellenére, hogy életüket egy fedél alatt töltik, elmennek egymás mellett, nem tesznek fel egymásnak kérdéseket, és nem adnak válaszokat sem.
A Pulitzer-díjas amerikai írónő drámájában a Mama szerepét Banka Lívia, Jessie Cates-et pedig Szilágyi Ágota alakítja, mindketten az Újvidéki Színház színésznői. A színdarabot szombaton és hétfőn este fél nyolctól, vasárnap pedig este hét órától adják elő a Zentai Magyar Kamaraszínházban.

süti beállítások módosítása