Szerelmes dalok Óbudán

Balczó Péter tenorista önálló lírai estje december 10-én az Óbudai Társaskörben. Ajánló.

Balczó Péter az elmúlt években változatos operaszerepekben mutatta meg, hogy generációja egyik nagy figyelemre érdemes művésze, azonban önálló estet a fővárosban eddig még nem adott. December 10-én erre is sor kerül az Óbudai Társaskörben, ahol eddig játszott szerepeinek legszebb áriáit hallgathatja meg a közönség.

 

Balczó Péter szólista karrierjét a Debreceni Csokonai Színházban kezdte Pedrillo szerepével Mozart Szöktetés a szerájából, majd sorra következtek az egyre nagyobb kihívást jelentő szerepek (Vencel Smetana Eladott menyasszonyából, vagy Arturo Donizetti Lammermoori Luciájából) és a magyar, illetve külföldi énekversenyek, melyeken egyre nagyobb sikereket ért el. 2009-ben elindult az Armel Operavesenyen, amelyen 2 egyfelvonásos opera főszerepét is eljátszotta (Oscart Martinu Alexandre bis-ében, illetve Gonzalvét Ravel Pásztorórájában), 2010-ben pedig a verseny legeredményesebb férfi énekese lett a Traviatában nyújtott Alfredo alakításával.

Idén sokféle szerepben láthattuk, mind itthon, mind külföldön. Játszotta többek között Edvint Lehár Csárdáskirálynőjében Szegeden, Don Ottaviot Mozart Don Giovannijában Olaszországban, Rómeót Gounod Rómeó és Júliájában Szlovéniában és Rodolfót Puccini Bohéméletében Miskolcon. Legújabb, fővárosi koncertjén lírai szerepeiből ad majd ízelítőt.

A műsorban duettek is elhangzanak, amelyre Balczó Péter a népszerű, tehetséges fiatal szopránt, Keszei Borit kérte fel partneréül.

 

Az esten Leoncavallo, Verdi, Donizetti, Mozart, Puccini, Erkel, Gounod, Lehár és Cardillo dalaiból, áriáiból és duettjeiből hallhatnak részleteket, zongorán közreműködik: Nagy Gábor.

balcz_plak_a3

Belépőjegy: egységesen 1900 Ft.

Óbudai Társaskör

Budapest III. Kiskorona utca 7.

Tel: 250-0288, +36 20 484 2544, +36 20 468 6935

E-mail: info@obudaitarsaskor.hu

Honlap: www.obudaitarsaskor.hu

süti beállítások módosítása