Megkezdődtek a Sári bíró próbái a Komáromi Jókai Színházban

Nem sokat pihent a Komáromi Jókai Színház társulata a Négy évszak című mese bemutatóját követően. Néhány nap és kezdődött is az új próbafolyamat. Ezúttal Móricz Zsigmond népszínművét, a Sári bírót kezdték próbálni.

Móricz színműve a bíróválasztás előtti napon játszódik, a helyzet mindnyájunknak ismerős: készülődik a hatalomváltás. S ezzel nem is lenne semmi baj, hiszen az öreg bíró is szívesen leköszönne a pozíciójából. Csakhogy az asszony – aki miatt mindenki Sári bírónak csúfolja a faluban – nem egészen így gondolja…

"Az előadás érdekessége, hogy még a kormány bukása előtt került műsorra, s a politikai élet tette az átlagnál aktuálisabbá, hiszen színházi bemutatónk egybeesik az előrehozott választások hivatalos kampányának kezdetével" - közölték az alkotók.

Drfi_Mtys_m.v._Jszai_-_djas_httrben_Hornyi_LszlDráfi Mátyás m.v. (Jászai-díjas), háttérben Horányi László m.v.

 

A komáromi előadás rendezője: Görög László, díszlettervezője: Cziegler Balázs, jelmeztervezője: Gadus Erika. Főbb szerepekben Dráfi Mátyás, Varsányi Mari, Bárdos Judit e. h. és Szabó Viktor. Tovább szereplők: Molnár Xénia, Horányi László, Majorfalvi Bálint, Mokos Attila, Ropog József, Bernáth Tamás, Holocsy Krisztina, Bandor Éva, Fabó Tibor, Németh István, Olasz István, Nagy László. Az előadás tervezett bemutatója: 2012. január 27.

süti beállítások módosítása