Flashmobot szerveztek Dörnerék ellen

Flashmobot szerveztek az Új Színházért.  "A magyar kultúra védelmében nem engedhetjük, hogy ami az Új Színház igazgatói kinevezése körül történt, szó nélkül maradjon. A művészet szabad!" - olvasható a felhívásban.

"Szomorú, hogy ismét egy olyan ügy miatt kell találkozunk, mely megrendítette a hazai és határon túli művészeti élet számos tagját, és mindazokat, akik a szabad, a politikai ideológiáktól mentes művészet pártolói" - írták a szervezők a Facebookon. "A magyar kultúra védelmében nem engedhetjük, hogy ami az Új Színház igazgatói kinevezése körül történt, szó nélkül maradjon. A művészet szabad!" - olvasható a felhívásban.

flas

"Ezzel a demonstrációval ismét üzenetet küldünk Tarlós István főpolgármester úrnak, hogy vonja vissza Dörner György igazgatói és - Csurka István intendánsi – kinevezését és a Fővárosi Önkormányzat írjon ki új pályázatot! Dörner György és Csurka István kinevezése elleni tüntetés után ÚJ AKCIÓT kell szervezünk az Új Színházért és a magyar kultúráért, amelyben számítunk rátok!" - olvasható a közösségi oldalon.

Tarlós István főpolgármester egyébként éppen a flashmob ideje alatt tette közzé, hogy felkéri Dörner Györgyöt, az Új Színház kijelölt igazgatóját, hogy Csurka Istvánt ne alkalmazza színházában.

Forrás: HVG

süti beállítások módosítása