Kovács Patrícia védőháló nélkül - Rögvest

A Momentán Társulat RögvEst című improvizációs előadásának következő vendége Kovács Patrícia lesz december 18-án. Két nappal később pedig -szintén a közönség ötleteire rögtönözve- F. Várkonyi Zsuzsa pszichológussal lélekbúvárkodhatunk a társulat otthonában, az IMPRO-ban.

December 18. 19:00, IMPRÓ

Momentán Plusz - Kovács Patrícia
Improvizáció védőháló nélkül

 

"A Fenyő Iván azt mondta, hogy egy ilyen Momentán estet kötelező lenne felírni minden színésznek. Nekem felírták. És most beváltom. Várom a hatását. A kockázatokról és a mellékhatásokról nem is szólva." /Kovács Patrícia/

     

Az interaktív improvizációs előadásairól ismert társulat Momentán Plusz sorozatában "bevállalós" színészeket hív meg közös játékra. December 18-án a nézők ötletei és a Momentán tagjai mellett Kovács Patrícia is feltűnik a színpadon! A RögvEst, a Momentán Társulat 2003 óta sikerrel játszott előadása 100% improvizáció. Nincs megírt szöveg, nincsenek előre kidolgozott poénok, nincsenek beépített nézők. Minden jelenet a közönség előtt, a nézők ötletei alapján születik.

Ahogy ajánlójukban írják:  

"Elég, ha mondasz egy műfajt, egy helyszínt vagy egy foglalkozást, és máris a színpadon látod viszont. Rövid, pörgős jelenetek, tele fordulatokkal és váratlan megoldásokkal. Egyetlen este alatt járhatsz lakótelepi fürdőszobában és illegális kaszinóban, találkozhatsz irigy kalózokkal és zaklatott HR menedzserekkel, elleshetsz intim hálószobatitkokat és mesteri meggymagozó technikákat, sőt főhősévé válhatsz egy romantikus, improvizált dalnak is. Megszólalni nem kötelező. De érdemes."

Még egy decemberi produkciót ajánlunk figyelmükbe:
December 20. 19:00, IMPRÓ
Fröccs
Interaktív lélekbúvárkodás
Pszichológus: F. Várkonyi Zsuzsa
Miért mindig karácsonykor borul a bili?
Kihez megyünk előbb, apád feleségéhez vagy anyám szeretőjéhez? Miért nincs még kész a bevásárlás lista? Ha Flórácskának Barbie-házat vettünk, akkor Sanyinak nem lesz elég az űrhajó. Hogy létezik, hogy megint egyedül én csinálok mindent? Miért nem lehet egyetlenegyszer kettesben ünnepelni? Legalább Szenteste gyere haza sötétedés előtt, ez neked a Szeretet Ünnepe???

Túlhajszoltság és veszekedés, kötelező körök a békés együttlét helyett, nagytakarításkor előkerülő szőnyeg alá söpört feszültségek. Vajon mi állhat az ünnepfóbia hátterében? A Fröccs című előadásban a Momentán Társulat mindennapi élethelyzetekre improvizál. A téma mindig más, de a módszer közös: jellegzetes szituációkat, életszerű jeleneteket játszanak el a jól ismert problémák kapcsán, mindig az adott közönség ötletei alapján. Bemutatnak alternatív viselkedési formákat, végigjárják egy-egy helyzet több különböző lehetséges kimenetét. Követhetjük mindennapi hőseink útját a jövőbe, vagy éppen visszamehetünk a múltba, hogy felderítsük: mi az oka ismétlődő konfliktusaiknak, hol gyökereznek rosszul működő viselkedési mintáik. Az imprószínházi eszközök és a közönség ötletei, tapasztalatai minden este új darabot írnak. A cél, hogy humorral, nyitottsággal és empátiával nézzünk rá problémáinkra.

süti beállítások módosítása