Neves előadók a Tosca szombathelyi előadásán

Neves előadók lépnek fel a Tosca szombathelyi előadásán: a címszerepet Lukács Gyöngyi énekli, Scarpia pedig szerepében Alexandru Agachét láthatja a közönség a Bartók Teremben szombaton.

A december 17-én 19 órakor kezdődő előadáson a Savaria Szimfonikus Zenekart a Kossuth-díjas Medveczky Ádám vezényli - közölte az együttes titkársága.
Lukács Gyöngyi 2002-ben ugyanebben a szerepben debütált a New York-i Metropolitan Opera színpadán óriási sikerrel, azóta az operaénekes rendszeres fellépője a milánói Scala, a bécsi Staatsoper, a londoni Covent Garden színpadainak olyan partnerekkel, karmesterekkel, mint Plácido Domingo, José Cura, Samuel Ramey, Lamberto Gardelli vagy Riccardo Muti - fűzték hozzá az operaest szervezői.

lukacs A szombathelyi Tosca előadáson Lukács Gyöngyi partnere a Cavaradossit éneklő Muskát András, a budapesti operaház tenorja lesz, Scarpia szerepében pedig Alexandru Agache hallható, aki szintén rendszeres vendége Párizs, München, London, Milánó legnagyobb operaházainak. 
Szombathelyen nem először lép fel világhírű operaénekes, legutóbb nyáron a felújított Iseumban rendezett Varázsfuvola előadásokon Miklósa Erikát hallgathatta a zenekedvelő szombathelyi közönség - emlékezettek a szervezők.

süti beállítások módosítása