Év végi akció a Kolozsvári Színházban

Az ünnepek alkalmából akciós színházjegyekkel lepi meg nézőit a Kolozsvári Állami Magyar Színház: a decemberi Caligula, Leonce és Léna, Übü király, Alkoholisták és A négyszögletű kerek erdő előadásokat két személy nézheti meg egy jegy áráért. Az akció a fennmaradó helyek függvényében érvényes, bármilyen árkategóriájú jegyre.

Albert Camus Caliguláját szerdán, december 14-én 20 órától láthatják az érdeklődők. Mihai Măniuţiu rendezésében a császár boldogságot kereső, halállal szembeszálló, kegyetlenségében is ártatlan figurává válik.

A Leonce és Lénát Tompa Gábor rendezésében pénteken, december 16-án tűzik műsorra: a rendező szerint Büchner drámája „a helybenjárás forradalomként való megideologizálásának darabja.”

Szinhaz-logo-Kolozsvar

A színház legújabb, Übü király című előadását szombaton, december 17-én 20 órától láthatja legközelebb a közönség – Alain Timar rendező előadása jóízű kacagásra kínál alkalmat, ám Alfred Jarry poénjai nem súlytalanok. Visky András drámáját, a Tompa Gábor rendezte Alkoholistákat vasárnap, december 18-án 20 órától tűzik műsorra: az előadás arra figyelmeztet, milyen könnyű elfelejteni az embert a szenvedélybetegség mögött.

A 2011-es év utolsó előadása A négyszögletű kerek erdő lesz pénteken, december 23-án 18 órától. Albu István rendező előadásában Lázár Ervin jól ismert figurái: Mikkamakka, Vacskamati, Bruckner Szigfrid, Aromo és a többiek elevenednek meg. A négyszögletű kerek erdőben töltött délután karácsonyváró készülődés, vagy akár előrehozott ajándék is lehet a kisebb-nagyobb gyerekek számára.

süti beállítások módosítása