Újévi Operett Gála Budapesten

Zenés utazásra invitálja önöket a Budapesti Operettszínház az újév első napjának estéjén. A Művészetek Palotája pedig megrendezi újévi koncertjét, melyen ezúttal is Haydn 1798-ban bemutatott oratóriuma csendül fel. 

Újévi Operett Gála a Budapesti Operettszínházban

2012. január 1. 20:30

Zenés utazás a Budapesti Operettszínház sztárjaival az újév első napjának estéjén. Műsoron a legnagyobb operett- és musical slágerek...Többek között  Lehár Ferenc, Kálmán Imre, Johann Strauss, valamint Lévay Szilveszter és Claude-Michel Schönberg legnépszerűbb melódiái is hallhatóak lesznek.

A nagyszabású újévi gálán részletek hangzanak el A Csárdáskirálynőből, A Denevérből, A víg özvegyből, a Cigányszerelemből, illetve a Miss Saigonból és a Rudolfból is.

 

A műsor:

A 2012-es Újévi Gála öt részből áll majd, az első etap az Üdvözlet Bécsből címet kapta, a jelenetben Strauss és Kálmán Imre nagysikerű műveiből hallhatunk részleteket, így felcsendül a Bécsi Vér, a Denevér és a Csárdáskirálynő egy-egy slágere, többek között Vadász Zsolt, Kalocsai Zsuzsa, Peller Károly, Bordás Barbara, Kékkovács Mara és Szabó Dávid előadásában. Az Operettszínház művészei ezután a Csókok Párizsból blokkal jelentkeznek, ahol Lehár Ferenc a Giuditta, a Három grácia, a Paganini és A víg özvegy című műveiből énekel Vadász Zsolt, Oszvald Marika, Szabó Dávid, Peller Károly, Bordás Barbara és Kékkovács Mara. A musicalek rajongói örülhetnek igazán a harmadik résznek, az Áradó musicaldaloknak, mely felöleli a teátrum legsikeresebb produkcióit. Válogatással készül Vágó Zsuzsi, Dolhai Attila, Szabó Dávid, Janza Kata, Szabó P. Szilveszter olyan közönség kedvencekből, mint az Elisabeth, a Rudolf, a Szép nyári nap, a Mozart!, a Rebecca és a Miss Saigon. A cigánytábor lángja is tartogat meglepetéseket, ekkor a Szentivánéji álom és a Cigányszerelem című zenés produkciók sikerszámai csendülnek fel Dolhai Attila, Kalocsai Zsuzsa, Vadász Zsolt, Lukács Anita előadásában, majd következik az utolsó újévköszöntő rész, a Magyar virtus a javából, ahol természetesen legkedveltebb operett nótáink hangzanak el. A Cirkuszhercegnő, a Marica grófnő, a Mária főhadnagy és a Csárdáskirálynő dalaiból összeállított válogatásban énekel Peller Károly, Kékkovács Mara, Bordás Barbara, Kalocsai Zsuzsa, Vadász Zsolt és Oszvald Marika is. Jó szórakozást mindenkinek!

Alkotók és stáb:

Karmester-zenei vezető: Makláry László
Művészeti vezető: KERO® - Kerényi Miklós Gábor
Szerkesztő-rendező: Somogyi Szilárd

ujevi_gala_operettsznhz

Újévi hangverseny a Művészetek Palotájában

2012. január 1. 19:00 - 22:00

A Művészetek Palotája 2008 óta rendezi meg újévi koncertjét, melyen minden alkalommal Haydn 1798-ban bemutatott, csodálatos oratóriuma csendül fel. „A teremtésre szükségünk van – írja Batta András a műről–; vágyunk arra, hogy valaki ismét megmutassa a világ szépségeit, és azt az érzést közvetítse, hogy jó élni a Földön. Ezért válhat A teremtésből a mindenkori újrakezdés zenéje." Az első újévi koncert egyúttal Magyarország a schengeni övezethez való csatlakozását is ünnepelte – azóta is a népek Beethoven által is megénekelt testvériségét hivatott reprezentálni. Az újévi hangversenyek visszatérő házigazdája, a Haydn muzsikáját anyanyelvi szinten beszélő Fischer Ádám mindig más együttessel szólaltatja meg az európai zene ezen emblematikus remekművét. Az előző években az Osztrák–Magyar Haydn Zenekart, a Londoni Filharmonikus Zenekart, a Freiburgi Barokk Zenekart és a Chamber Orchestra of Europe-ot vezényelte a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, jobbnál jobb kórusok és szólisták közreműködésével. 2012-ben az 1996-ban alapított, 17–18. századi vokális zenére specializálódott,többek Nikolaus Harnoncourt, William Christie, Fischer Ádám zenei vezetésével is dolgozó La Scintilla érkezik Budapestre. Az együttes vezetője és koncertmestere a Josef Gingold-tanítvány Ada Pesch, a svájci Ernen barokk fesztiváljának vezetője és a New York-i Julliard Music School tanára.

ujevi-hangverseny.jpg_368x800

Műsor és stáb

Haydn: A teremtés, Hob. XXI:2

Közreműködik: Malin Hartelius – szoprán, Bernard Richter – tenor, Thomas E. Bauer – bariton, Dresdner Kammerchor (betanító karnagy: Jörg Genslein)

Rendező: Művészetek Palotája

Orchestra La Scintilla, vezényel: Fischer Ádám

Erre a koncertre jegyét a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban üdülési csekk, Accor Ticket Culture utalvány, Sodexho Pass Kultúra- és Ajándékutalvány, valamint Művészetek Palotája ajándékutalvány beváltásával is megvásárolhatja.

 

Forrás: Budapesti Operettszínház, Művészetek Palotája

süti beállítások módosítása