Eladják a Burgtheater deszkáit

December eleje óta bárki megvásárolhatja magának Ausztria egyik legjelentősebb színháza, a bécsi Burgtheater világot jelentő deszkáit. Egy egykilós darab 600 euróba kerül.

Nagy szerelmekről, csatákról, félelmekről és szomorúságról egyaránt tanúskodnak a bécsi Burgtheater deszkái, amelyeket mostantól bárki hazavihet magával. Egy egykilós darab 600 euróba kerül, de 2012 elejéig még kedvezményes áron, 480 euróért hozzájuthatnak azok, akik egy kis színháztörténelmet szeretnének becsempészni otthonukba.

deszkak

 

A Burgtheater színpadát, amely Ausztria és Európa egyik legjelentősebb színháza, idén nyáron cserélték ki. A neves előadóház 1955-ben nyitotta meg újra kapuit, az azóta eltelt 56 évben 19 ezer előadás alkalmával álltak a német nyelvterület legjelentősebb színészei a deszkáin.

A felújítási munkák során a színpad faelemeinek egy részét megőrizték, feldarabolták és egy speciális eljárással tovább finomítottak rajtuk. Az egykilós történelmi fakockákat 2011. december 8-a óta vásárolhatják meg az érdeklődők - összesen 999 darabot. Készült belőlük limitált kiadás is, ezek az intézmény igazgatójának aláírását is hordozzák.

A relikviákból az első nap száz mindjárt el is kelt, a többi darabot közvetlenül a színházban (tel.: +43/1/51444 4140) vagy interneten is meg lehet vásárolni. Utóbbihoz csupán a bretter@burgtheater.at címre kell egy e-mailt írni, és postafordultával már érkezik is a számla és a csekk.

Forrás: Observer

süti beállítások módosítása