Bozsik Yvette közleménye

Tegnap este megjelent a Nol.hu-n egy cikk a Trafóval kapcsolatban, amely tárgyi tévedéseket tartalmazott. Bozsik Yvette helyreigazítást kért a Népszabadságtól, de mivel az írást mi is szemléztük, hozzánk is helyreigazítási kérelem érkezett. Ezt közöljük most.

 

bozsik_yvette_foto_horvath_judit_500
Bozsik Yvette (fotó: Horváth Judit)

 

A szóban forgó cikkrészlet a Nol.hu-ról: "Már a pályázók foglalkozása is két eltérő intézmény-vezetési iskolát jelöl: az egyik pályázatot a korábbi igazgató, a képzettségét tekintve közgazdász Szabó György jegyzi, a másikat pedig három elismert gyakorló művész és koreográfus: Bozsik Yvette, Horváth Csaba és Nagy József. Magyarországon hagyományosan többnyire művészek töltik be ezt a pozíciót, Szabó György a kevés kivétel egyike, aki a menedzseri szemléletet képviseli. A pályázatokat elbíráló négyfős szakmai testület tagjai között olvasható egyébként Gemza Péter neve, aki korábban tag volt Nagy József társulatában."

 

Bozsik Yvette hozzánk írt levelének vonatkozó részlete: "A tegnap este a  nol.hu-n megjelent cikk a "Trafó nem luxus, hanem a túlélés kulcsa" írás félreérthető megfogalmazással azt a képzetet kelti, mintha az ügyvezetői pályázatra három méltán elismert művész adná be pályázatát. Ezzel szemben a tény a következő. A pályázat kiírásának megfelelően, mely egyszemélyes ügyvezető igazgatót keres az intézmény élére, értelemszerűen csak én, Bozsik Yvette adtam be pályázatomat. Horváth Csaba  művészeti vezetőként, Nagy József pedig külsős művészeti tanácsadóként van felkérve és megnevezve a pályázati anyagban. 
 

 

Bozsik Yvette, Kossuth-díjas táncművész, koreográfus"

 

 


süti beállítások módosítása