Ingyenes karácsonyi gyermekelőadás Szatmárnémetiben

Tavaly elindított hagyományához hűen idén karácsonykor is ingyenes előadással lepi meg közönségét a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata. 

December 24-én, szombaton, délelőtt 11 órától a gyerekek és kísérőik díjmentesen tekinthetik meg A kék csodatorta című zenés mesejátékot. A színház ugyanakkor azokat az intézetekben nevelkedő gyerekeket is meghívja az előadásra, akik egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán juthatnak ilyen jellegű szórakozási lehetőséghez.

A darabról:

A hisztérikus királykisasszony, Szupertónia nem akar férjhez menni, s ezzel nem csupán apját kergeti kétségbeesésbe, hanem trónörökös híján Patológia királyságát is veszélybe sodorja. Apja mindent megpróbál, orvosok és csodadoktorok sorát hívja lányához, ám a hisztéria gyógyíthatatlan. A kérőknek a gyógyhatású kék csodatortát kellene megtalálniuk, és elhozniuk. Az út veszélyes és kalandokkal teli, át kell jutni a Döhék földjén, meg kell menteni Drakulinát, a hétfülű sárkányt az elfuserált zsenik kornyikálásától, a Kámpicsokat pedig Sanda Kán uralma alól kell felszabadítani. Belkántó herceg hű kísérőjével, a költő és műstoppoló Vibrátóval, és a később hozzájuk csatlakozó Heuréka postáskisasszonnyal vállalja a nehéz küldetést, s még a minden fortélyt bevető Affekt és Effekt grófja sem tudja megakadályozni céljában.

kekcsoda076fotó: Szatmárnémeti Északi Színház

 

 

Muszty Bea-Dobay András: A kék csodatorta

- zenés mesejáték -

Szereplők:

Bandura Tibor, Vencz Stella, Rappert Gábor, Laczkó Tekla, István István, Galló Ernő, Varga Andrea, Nagy Orbán, Gaál Gyula, László Zita, Nagy Tamás, Lőrincz Ágnes, Bessenyei István, Némethy Zsuzsa, Zákány Mihály, Fábry Koppány m.v. és Bándi Johanna

Díszlet: Fornvald Gréti

Jelmez: Bianca Imelda Jeremias

Zenei vezető: Budean-Mihály Judit

Rendező: Keresztes Attila

süti beállítások módosítása