Mesejáték-bábjáték írói pályázat

A győri Vaskakas Bábszínház bábszínpadon megvalósuló kamaraszínházi (1-2 szereplős) bábjáték-mesejáték megírására, dramatizálására ír ki pályázatot.

Az alábbi mesékből várnak mesejátékot: Hófehérke; Csizmás kandúr; Piroska és a farkas; Jancsi és Juliska; A három kismalac; Ilók és Mihók; Csipkerózsika;  Aladdin és a csodalámpa; Hamupipőke; Borsószem hercegkisasszony; A király új ruhája; A békakirályfi; Holle anyó.

A pályamunkák tartalmi és formai követelményei:

kamaraprodukció 1-2 bábművész közreműködésével (lehetőség szerint 1 férfi – 1 nő vagy 2 nő)

célközönség 4-9 éves óvodás és kisiskolás korosztály

30-35 perces időtartamú játék

A pályázatok értékelése két körben zajlik:

.                 2011. január 15-ig várjuk az elkészült szinopszisokat 2 tejesen kidolgozott jelenettel. Az ebben a fordulóban kiválasztott pályamunkák bruttó 100 000 forintos díjban részesülnek és megnyerik a jogot arra, hogy a következő körbe továbbléphessenek.

.                 A második körre jogot nyert íróknak 2011. március 31-ig kell leadniuk a teljes szövegeket. Az ebben a körben díjazottak ismét bruttó 100 000 forint jutalomban részesülnek.

Egyéb paraméterek: A pályázatokat három tagú zsűri értékeli.
Egy pályázó több szövegkönyvvel is pályázhat.
A pályázathoz kérjük csatolni az író szakmai önéletrajzát is.
Amennyiben a Vaskakas Bábszínház műsorára tűzi a műveket, a szokásos írói jogdíjat megegyezés, szerződés alapján az előadások után fizeti.

Kiíró: Vaskakas Bábszínház
Információ a pályázati kiírással kapcsolatban:
E-mailen: vaskakas@vaskakas.hu Telefonon: 96/512-690; 20/661-5217

A pályaműveket e-mailben és postai úton várjuk a vaskakas@vaskakas.hu , ill. Vaskakas Bábszínház 9021 Győr, Aradi vértanúk útja 23. címekre.

 

süti beállítások módosítása