"Súlyos kétségbeesés" - Gálvölgyi és Hernádi a Játékszínről

Hernádi Judittal együtt kilátástalannak látja a színházak helyzetét Gálvölgyi János melyektől állami támogatásokat vonnak meg 2012-ben. Lapszemle.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, megvonja a Játékszín és a Budapesti Kamaraszínház teljes támogatását 2012 január elejétől a NEFMI és a tervek szerint a Madách, illetve az Operettszínház, és a Magyar Színház esetében is így jár el. Ezért munkahelyek százai szűnhetnek meg. A helyzetről Hernádi Judit a Borsnak azt nyilatkozta , nincs meglepve.

galvolgyihernadiHernádi Judit és Gálvölgyi János, fotó: RTL Klub

„Nem azért, mert mindig a jót látom, hanem mert tudom, milyen a gyakorlat. Súlyos kétségbeesés, amit érzek. Ez nagyon buta, értelmetlen rombolás. Az a pénz, amit elvonnak a színházaktól, kevés ahhoz, hogy a gazdasági hiányt pótolja. Ettől még semmi sem változik. A pénz helyett a jelenlegi gazdasági politikának kellene inkább eltűnnie. Nem látom át, mi történik itt. Azért, mert nem vagyok gazdasági szakember, sem színházigazgató, sem pénztáros. És lassan már színész sem” – nyilatkozta a Játékszín színésznője Hernádi Judit.

Azonban Gálvölgyi János – aki több érintett színházban is játszik – aggódik a tervezett megszorítások miatt.

„Nagy bűnnek tartom ezeket az intézkedéseket. A jegyárak így is borsosak, az emberek nem engedhetik majd meg maguknak, hogy színházba járjanak. Nagyon el vagyok keseredve, és semmi okom rá, hogy optimistán tekintsek a jövőbe. Persze, tudom én, hogy máshol is vannak nehézségek, de a tanárnak az fáj, ha iskoláktól veszik el a pénzt, a bányászoknak, ha a bányáktól, nekem meg az, ha a színháztól” – nyilatkozta a színész.

süti beállítások módosítása