Jótékonysági előadás Szatmárnémetiben

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata december 30-án, este 7 órától ismét műsorára tűzi a nagysikerű Chicago című Broadway-musicalét. Az év végi előadás különlegessége, hogy a színház az előadás teljes bevételt a Hans Lindner Alapítvány Reménysugár programja számára ajánlja fel, amely a daganatos megbetegedésben szenvedő gyerekeket és családjaikat segíti.

„A mai előadás csupa olyasmiről mesél önöknek, ami mindannyiunk szívét megmelengeti... Gyilkosság, pénzéhség, korrupció, erőszak, házasságtörés, árulás...” – ezekkel a szavakkal indítja a darabot a Konferanszié. John Harold Kander, Fred Ebb és Bob Fosse Chicagoja lehetne egy bonyolult bűnügyi történet, lehetne az ismeretlenség ködéből való kitörés példázata, morális lecke az alvilág zűrös ügyeiről, vagy két őrjítően rafinált nő magával ragadó, kalandos története, fülbemászó dalokkal tarkítva. Lehetne, de ennél mégis sokkal több: igazi színházi varázslat, a mindenkori képmutatást és a média hatalmát bemutató, napjainkban is aktuális történet.

chicago2

A világhírű musical úgy leplezi le a revük csillogó sztárjait, úgy enged benézni a kulisszák mögé, hogy Roxie, Velma és Billy Flinn számára nincs menekvés: ők a jazzkorszak bűnösei, a hazug ügyvéd, a testvérgyilkos énekesnő, valamint a sikerért mindenkin átgázoló fiatal lány. Mégis, ők a mi hőseink, szimpatikusak, sőt, elbűvölően bűnösek, meggyőzően hamisak, de mindenekelőtt gyönyörűek, és úgy énekelnek, mint az angyalok... vagy ördögök? A Chicago szembekacag a világgal, úgy, hogy mi is vele együtt kacagunk. A Maurine Dallas Watkins Chicago című színdarabja alapján készült musical a húszas évek Amerikájáról szól, ám a szereplők és a történet, amelyet bemutat, nem helyhez és időhöz kötött: napjainkról mesél két és fél óra zenében és táncban. A műben magukkal ragadó jazz-csodák csendülnek fel, legismertebb közülük az All That Jazz.

chicago3fotó: Szatmárnémeti Északi Színház

Az év végi előadás szereplői: Laczkó Tekla, Vencz Stella, Varga Andrea, Bándi Johanna, Gaál Gyula, Péter Attila Zsolt, Bandura Tibor, Rappert Gábor, Lőrincz Ágnes, Gál Ágnes, Galló Ernő, László Zita, Nagy Anikó, Schvartzkopf Adriana, Némethy Zsuzsa, Nagy Orbán, Nagy Tamás, Zákány Mihály.

A musical rendezője Keresztes Attila, dramaturgja Bodó A. Ottó, díszlettervezője Mira János m.v, jelmeztervezője Bianca Imelda Jeremias, koreográfusa Kozma Attila, a koreográfus asszisztense Gabriela Tănase, zenei vezetője Incze G. Katalin m.v és Balaskó Balázs m.v.

 

Az előadásra előre megváltott jeggyel lehet belépni, amely értéke minimum 25 lej, de természetesen ennél nagyobb összeget is fel lehet ajánlani. Jegyek a színház jegypénztárában válthatók hétköznap 10-17, szombaton 10-13 óra közt, valamint előadás előtt egy órával.

süti beállítások módosítása