M Studio a Craiovai Nemzetközi Shakespeare Fesztiválon

 A sepsiszentgyörgyi M Studio Romeo&Julia című előadása meghívást kapott a craiovai Shakespeare Fesztiválra.

Az 1994 óta minden második évben sorra kerülő fesztivál Európa egyik legnagyobb és legfontosabb színházi seregszemléjévé nőtte ki magát. A 2012-es kiadáson a kortárs világszínház olyan meghatározó társulatai vesznek részt, mint a Berliner Ensemble, a Moszkvai Művész Színház, a londoni Globe Színház, a holstebroi Odin Színház és mások.

Shakespeare

Az M Studio előadása a fesztivál Romeo és Júlia-napjára, április 26-ra kapott meghívást. Ezen a napon jelen lesz továbbá a Fred Abrahamse által rendezett Shakespeares R&J (Dél-Afrika) és Oskaras Korsunovas világhírű Romeo és Júliája (Litvánia).

Hogyan uralkodik el az emberben az indulat? A dühvé, gyűlöletté erősödő félelem mitől nem tud elcsöndesedni? Miért nem veszi észre az ember, micsoda pusztítást végez a gyűlölet abban is akiben gerjed, s abban is aki elszenvedi? Miért hisszük, hogy jogunk van a gyűlölethez, s hogy jogos és magától értetődő a bosszú a másik felett?

 

Mozgásszínházi előadás egy részben, fizikai-színházi képekben elbeszélve. Shakespeare halhatatlan alkotásának megfogalmazása táncban, gesztusban és színészetben.

 

Rómeó és Júlia

CAPULET  Fehérvári Péter / Barabás Árpád m.v.

LADY CAPULET   Nagy Eszter

MONTAGUE  Bajkó László

PÁRISZ  Györgyjakab András m.v.

RÓMEÓ   Nagy Attila

MERCUTIO   Dávid Attila Péter

JÚLIA   Magyarosi Imola m.v.

TYBALT   Szekrényes László

DAJKA    Polgár Emília

LŐRINC BARÁT  Bajkó László

Díszlet-jelmez: Carmencita Brojboiu

Rendező: Uray Péter

süti beállítások módosítása