60 milliós támogatás az egri színháznak

Megérkezett a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának 40 millió forintos támogatása, amelyet működési célokra használhat fel az egri társulat 2011. október 1-2012. június 30. között.

eger

"Ezt további előadások létrehozására fordítjuk." – jelentette be Blaskó Balázs, a Gárdonyi Géza Színház igazgatója. A direktor azt is elmondta, hogy a teljes társasági adó felajánlást be tudja fogadni a színház. - Ez azt jelenti, hogy a tavalyi naptári év jegybevételének 80%-ig kaphat támogatást, a korábbiakban befogadtakat ez jelenleg még 22 millió forinttal egészíti ki. Ezt is alapfeladataink ellátására fordítjuk, így lesz biztosított az évad.

blaskobalazs

Az egri színházban a közelmúltban zárult le egy, a tavalyi évadban elindított adósság vizsgálat, melynek eredményeként külön eljárásban rendezték az előző vezetéstől örökölt milliós adósságot.

Arról viszont még egyenlőre nem született döntés, hogy a Gárdonyi Géza Színház Egerhez kerül-e vagy marad miniszériumi hatáskörben.  "Én azt gondolom, hogy mindenképpen meg fog oldódni a fenntartó kérdése, amely azt is jelenti, hogy lesz költségvetésünk. Az, aki megörököl bennünket nagy valószínűséggel Eger megyei jogú város lesz. Az átadás hogyanja még nem tisztázott. Várunk egy kormányrendeletet, amely ezt szabályozni fogja."  - fogalmazott ezzel kapcsolatban nemrégiben az igazgató.

süti beállítások módosítása