Megvan a világ legkisebb színháza!

A világ legkisebb színházában, az ausztriai Villachban lévő Kremlhof Theaterben mindössze hat néző foglalhat helyet.

Minden vendég az első sorban ülhet a világ legkisebb színházában, az ausztriai Villachban lévő Kremlhof Theaterben. A karintiai városban a színdarabokat mindössze nyolc, a balett- és operaelőadásokat pedig hat néző tekintheti meg egyszerre a fakunyhóban működő teátrumban, ahol a színpad sem túl méretes: 1,3 méterszer 1,3 méter "hosszú".

kreml

A Kremlhof Theater ezzel kiérdemelte a világ legkisebb, rendszeresen előadásokat tartó színháza címet a Guinness-rekordok között. Minimális költség, maximális elkötelezettség - ezek jellemzik a Felix Strasser és Julia Izmajlova vezette színházat, amelynek előadásaira a nézők nem a hagyományos módon vesznek jegyet, hanem saját maguk által meghatározott összeget fizetnek a belépőért.

kreml2

"Egész évben játsszuk saját előadásainkat és vendégprodukciókat is fogadunk. Repertoárunkban megtalálhatók a színházi estek, a balettek, zenei darabok, gyermekszínházi produkciók és felolvasások is" - sorolta Felix Strasser, mi mindent láthat a közönség a miniszínházban. Társa, Julia Izmajlova hozzátette: Karintiában egyedülálló módon orosz nyelvű előadásokat is bemutatnak. A színház vezetői tervezik, hogy szlovén nyelvű, valamint különféle német, sőt szlovén dialektusokban előadott produkciókat is műsorra tűznek. A színházat 2009-ben hozták létre, az első darabot 2010 januárjában mutatták be.

süti beállítások módosítása