Szárnyas Malac nap a Bóbitában - évet búcsúztatnak

Bábkedvelő gyermek és felnőtt közönségével együtt búcsúztatja az óévet a pécsi Bóbita Bábszínház pénteken, a "Szárnyas malac napon".

A teátrum immár hagyományos előszilveszteri rendezvénye a Weöres Sándor Bóbita című versében szereplő megigézett malacról kapta nevét, melyet az intézmény 1994-ben emblémájául választott.

A reggeltől estig tartó idei fesztiválon árusok kínálják portékáikat a színház Zsolnay Kulturális Negyedben álló épülete körül. Benn új kuckók, zugok tárulnak fel a gyermekek előtt, azokban különleges játékok, mesék várnak rájuk. Sor kerül kézműves foglalkozásokra, zenés, táncos előadásokra is, estére pedig a felnőtteknek készülnek egy kis meglepetéssel a szervezők.

bobita

A gyerekeket és szüleiket délelőtt a Meselabirintus című kalandjátékra, meseolvasásra, bábkészítésre, éneklésre és játékra invitálják. A mulatság délután tánc- és hangszerbemutatóval, majd a Csurgó Zenekar koncertjével folytatódik, amelyet táncház és daltanulás követ.

A bábszínház este nyolc órától a felnőtteket várja: nagytermében a Kajárpéci Vízirevü vendégjátéka, a Drakula gróf Kajárpécen című előadás látható, majd a kamarateremben Kis éji zene címmel csendes-ülős koncertet ad a Harp-Agon Z.T. zenekar.

Forrás: www.pecsiujsag.hu

 

 

süti beállítások módosítása