Festményeket adományozott a Jókai Színház

A közelmúltban festményeket adományozott a Pándy Kálmán Kórház gyermekosztályának a Jókai Színház.

A Laurinyecz Zoltán díszletfestő által készített képek Morvay Zsófi Vízparti barátság című könyvének figurái alapján készültek. A képsorozat címe: A beteg kisbéka színházba vágyik. Az ünnepélyes átadáson jelen volt Dr. Kovács József, a Pándy Kálmán Kórház főigazgató-főorvosa, Fekete Péter, a Jókai Színház direktora, valamint Dr. Sipos Péter osztályvezető főorvos. És természetesen Laurinyecz Zoltán díszletfestő is.
Az alkotó nem titkolta személyes motivációját, hiszen korábban a gyermekkórházban segítettek ikerfiain. Képeitől azt reméli, hogy vidám hangulatot varázsolnak majd a gyermekosztály ambulanciájának várótermébe és megkönnyítik a várakozás nehéz perceit.
festmenyA festmények úgy készültek, hogy azok bármikor leszerelhetők, áttelepíthetők, ami indokolt is, hiszen a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében megvalósuló, ?Új tömb kialakítása a Békés Megyei Képviselő-testület Pándy Kálmán Kórházában" című, TIOP-2.2.4-09/1-2010-0026 azonosító számú projekt részeként a gyermekosztály külső telephelyről a sebészeti tömbbe költözik. Természetesen a kórház vezetése azt szeretné, hogy az alkotások az új épületben is segítsenek majd annak a szorongásnak a leküzdésében, amelyet a beteg kisgyermekek és szüleik élnek át várakozás közben.
Az építkezés tervezett befejezése 2013. májusa

Forrás: Békés Megyei Jókai Színház

süti beállítások módosítása