Pop musicaltől Turandotig - Programot hirdetnek a Margitszigeten

Kihirdette a 2012-es műsor egy részét a Margitszigeti Szabadtér Színház. Hamarosan teljessé válik a Budapesti Nyári Fesztivál 2012-es műsora.

Az előadásokra már megveheti online is!

Ősbemutatók, világszenzáció és bemutatók

a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpad 2012. évi műsorán

2012. június 8. és 9. Szabó Magda: Abigél – színmű

A Városmajorban kerül sor az Abigél színpadi változatának szabadtéri bemutatójára. A produkció „szülőanyja” a Szabó Magda regényéből készült legendás tévéfilm Tormáját alakító, ma színművész és producer, Bánfalvy Ágnes. A prózai előadás rendezője Szikora János, főbb szerepekben Bánfalvy Ágnes, Rékasi Károly és Körtvélyessy Zsolt látható.

2012. június 15. Los Vivancos7 testvér

Világszenzáció a Margitsziget színpadán! Az extreme flamenco fusion formáció először lép fel Magyarországon, s vérpezsdítő műsorral kápráztatja el a Margitszigeti Szabadtéri Színpad közönségét. A méltán világhírű 7 spanyol zenész-táncos testvér már több mint harminc országban és hetven városban mutatta meg fantasztikus tehetségét, többszázezres közönség előtt. A „Varázslatos Hetek” egyedülálló produkciója igazi XXI. századi zenei és táncos flamenco-show.

2012. június 22. Szentivánéji tüzek és szerelmek

A Budapesti Nyári Fesztivál is csatlakozik a Múzeumok Nyári Éjszakája programsorozathoz. A Szentivánéji tüzek és szerelmek kifejezetten erre az alkalomra készülő táncprodukció, mely a Magyar Állami Népi Együttes és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar közös látványos előadása. A sokszínű folklór hagyományból építkező előadás a Szent Iván éji legendák és mítoszok varázsában fogant koreográfiák, zenék és látvány egyedülálló találkozása a Margitszigeti nagyszínpadán.

szabadter

2012. június 28., 29., 30. és július 1. Érinthetetlenek – pop-musical ősbemutató

Mai szemmel nézve már-már klasszikusnak tűnhet egy kellemes modorú maffiafőnök, naiv felesége és elragadóan szépséges lányának élete, akik gazdagságuknak köszönhetően minden törvény és hatalom felett állva élik mindennapi életüket. A maffiafőnök életekről és milliókról dönt, a feleség pogácsát süt, de inkább süttet, míg szeretett lányuk szerelmes lesz a város legdörzsöltebb rendőrnyomozójába. New York, az 1960-as években.

Az Érinthetetlenek producerei, Andrádi Zsanett és Tóth Ádám, Tallér Edina író és Simon Kornél rendező magasra tették a lécet, hiszen nem csak látványvilágában, színpadi technikájában lesz merőben új és egyedi az előadás, de szereposztásában is a legkiválóbb musical színészekkel együtt dolgozva műfajteremtő alkotással készülnek a margitszigeti bemutatóra.

2012. július 13. és 15. Vámpír asszony – musical-opera ősbemutató

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad ősbemutatója egy legendás nőalakot és egy máig vitatott történelmi korszakot dolgoz fel, stílus- és műfajteremtő formában. A Vámpír asszony című musical-opera a Szabad Tér Színház és a Kolozsvári Magyar Opera közös vállalkozásában születik meg, és azt a hagyományt folytatja, mely a magyar történelem és kultúra meghatározó személyiségeit kortárs magyar szerzők új művein keresztül állítja művészi eszközökkel a figyelem középpontjába.

2012. július 26. és 29. Zorba - balett

Mikis Theodorakis világhírű alkotása a Margitszigeten még soha nem látott kiállításban kerül bemutatásra. A fesztivál idei dramatikus tánc bemutatója, az azonos címet viselő film főszereplője, Anthony Quinn által méltán népszerűvé vált történet, több száz közreműködővel kerül színre. Az előző évi nagysikerű Carmina Burana produkcióhoz hasonlóan az előadás nagy létszámú közreműködői gárdával, a Dohnányi Szimfonikus Zenekarral, kétszáz fős kórussal, a kiváló balett társulattal és szólistákkal felejthetetlen élményt ígér.

2012. augusztus 3. és 5. The Blues Brothers, avagy a macsó tesók

A margitszigeti bemutatók között kapott helyet a világszerte nagy népszerűségnek örvendő The Blues Brothers című koncert-előadás. A két tesó, Feke Pál és Serbán Attila nem csak főszereplői az új show-nak, hanem szellemi atyjai is, a saját ízlésüket és ötletvilágukat viszik színre, mint a produkció zenei dramaturgjai és rendezői. Koreográfus Bóbis László, sztárvendég Tóth Vera.

2012. augusztus 10. és 12. Puccini: Turandot

A Szabad Tér Színház nyári opera bemutatója Puccini egyik legnépszerűbb műve, a Turandot, melyet rendhagyó látvány-fényfestéssel mutatunk be a Margitszigeti Nagyszínpadon. A talán egyik legszebb opera mese, mely Turandot hercegnő kegyetlen és megközelíthetetlen lényét, a szerelem beköszöntével érző, szerelmes nővé, emberré válását meséli el, nagy létszámú szimfonikus zenekar és kórus közreműködésével kerül színre. A főszerepekben neves sztárénekeseket láthat a közönség.

 


süti beállítások módosítása