Átadták az Ararat-díjat a Bárka Színházban

Átadták az Ararat-díjat a Bárka Színházban pénteken: a közönség az idén Kálid Artúrt és Varga Anikót találta a legjobbnak.

A Bárka Színházban az év legjobb alakításáért járó közönségdíj, az Ararat-díj várományosaira az interneten szavazhattak a nézők - olvasható a Bárka Színház közleményében. Mint írják, a legjobb férfi alakításért járó díjat az idén Kálid Artúr kapta Michael West Szabadesés című színdarabjában nyújtott játékáért. A második helyet Ilyés Róbert, a harmadik helyet pedig Kardos Róbert szerezte meg. Kálid Artúrhoz hasonlóan, ők is a Szabadesésben nyújtott színészi munkájukkal érdemelték ki a közönségdíjat.

kalidek A közönség a színésznők közül Varga Anikót tartotta az idén a legjobbnak, aki szintén a Szabadesésben nyújtott alakításáért kapta meg a 2011-es Ararat-díjat. Második helyen a Párkák című meseopera Andikája, Spolarics Andrea végzett. A harmadik helyért járó díjat Szorcsik Kriszta kapta Mildred megformálásáért a Fahrenheit 451 című színműben.
Az Ararat-díjak mellett december 30-án adták át a színházban a Mesterember-díjakat is. A díjjal a Bárka Színház művészei jutalmazzák minden évben a társulat nem színész tagjait. A Mesterember-díjat Seress Zoltán igazgatótól Kiss Mónika művészeti titkár (I. hely), Várda Zoltán gondnok (II. hely), valamint Belényesi Zoltán hangtár vezető és Petrik Zsolt ügyelő (III. hely) vehette át.

süti beállítások módosítása