Tordai Teri: meg kell állnunk a lábunkon

Tordai Teri ötven éve van a pályán, húszévesen az Esős vasárnap című filmben már játszott. A Don Carlos premierje után - a hetvenedik születésnapja alkalmából - állva tapsolt neki a közönség. A Vasárnapi Híreknek elmondta, épp pokoli helyzetben találják magukat.

A 70. születésnapról Tordai Teri elmondta, elképesztően jó érzés volt, hogy állva tapsolt a közönség. "Kifejeződött ebben az az ötven év, amit a szakmában töltöttem" - fogalmazott a színésznő, akit arról is kérdeztek, hogy megjelent a színházban Kolti Helga is, aki egykori veszprémi direktorként kirúgta. "Nem tudtam, hogy ott van, s jobb így, mert lehet, hogy nagy örömömben odamegyek, és szemtelenül a szemébe nézek. Amikor Veszprémben bementem szerződni hozzá, megpusziltuk egymást, hiszen játszottunk együtt. Utána borzasztó kedvesen azt mondta, hogy "Nem tudlak szerződtetni. Nem tudok neked szerepet adni. Nincs rád szükség." Ennél szebb három mondatot nem lehet mondani" - tette hozzá Teri.

teri

Az Új Színház-ügy kapcsán elmondta: "Hozzá kell szoknunk, hogy nincs szociális háló, bármi is történik, meg kell állnunk a lábunkon. Az állandó társulatok egy része meg fog szűnni, nem lehet majd egy helyre beülni évtizedekre. Olyan készenlétben kell lennem, hogy velem bármikor bárki szívesen dolgozzon. Kell, hogy lássák rajtam, még meg tudok tanulni egy-egy szerepet, még lehet velem beszélgetni. Úszom, minden nap tornázom. A szerepeimet leírom kézzel, mert úgy jobban az agyamba mennek. Az életem utolsó egyharmada összegzése annak, hogy rólam mit gondolnak. Jólesik, hogy azt gondolják, érdemes állva megtapsolni. Mindenféle vihar mellett bennem igen nagy béke van. A színpadon könnyen mondhatom azt, hogy azért nem tudtam eljátszani a szerepet, mert rosszul rendeztek meg. De az életben mindenki saját maga rendezője" - nyilatkozta Tordai Teri.

süti beállítások módosítása