Januárban a Scalában

A "Don Giovanni" és a "Hoffmann meséi" a Scala műsorán.

nninak az előadásai, amelyeket ezúttal Karl Heinz Steffens vezényel. A januári szereposztásban Peter Mattei, Alexander Tsymbalyuk, Tamar Iveri, John Osborn, Maria Agresta, Ildebrando D'Arcangelo, Ekaterina Sadovnikova és Kostas Smoriginas lép színpadra.

scalajandon_giov_mattei
Don Giovanni (Peter Mattei)


scaladon_giov_mattei2
Don Giovanni (Peter Mattei)


scalajandon_giov_netrebko_filianoti_frittoli
Don Giovanni (decemberi szereposztás:
Anna Netrebko, Giuseppe Filianoti és Barbara Frittoli)

 

Az Új Évet két új produkcióval köszönti a színház. Az egyik az Excelsior című balett, Roberto Bolle és Alina Somova főszereplésével, ez a produkció nyitja a 2011/2012-es Balett Évadot. A másik Offenbach Hoffmann meséi című operája, Robert Carsen rendezésében, Marko Letonja vezényletével. Az Opéra National de Paris produkciójának tenor főszereplője Ramón Vargas, a három női főszereplő: Rachele Gilmore, Genia Kühmeier és Nino Surguladze.

scalajancarsen
Robert Carsen

Januárban két áriaestre is sor kerül: Daniela Barcellona mezzoszoprán - aki a tavalyi évadban nagy sikerrel lépett fel a Scalában Rossini La donna del lago című operájában - január 16-án, Ian Bostridge angol tenorista pedig 30-án ad koncertet Schubert és Brahms dalaiból.

scalajandaniela-barcellona
Daniela Barcellona

scalajanian-bostridge
Ian Bostridge

Az I Virtuosi del Teatro alla Scala koncertjére január 23-án kerül sor, a műsorban Leopold Mozart, Rossini, Bottesini és Nino Rota műveivel.


 

(Forrás és fotók: Teatro alla Scala)

 

(Lead-kép: Excelsior - balett)

 

Link: www.teatroallascala.org

 


A bejegyzés trackback címe:

https://szinhaz.hu/api/trackback/id/tr6111869773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása