Újra elindult a SzólóDuó táncfesztivál

Tegnap kezdődött és vasárnapig tart a SzólóDuó nemzetközi táncfesztivál 2012 a budai MU Színházban. Az előzsűri harmincnégy produkciót választott be a versenyprogramba. A mustra célja, hogy mind a szakma, mind pedig a táncszerető közönség megismerje a fiatal táncalkotókat.

A hazai pályakezdő koreográfusok mellett érkeznek fellépők Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból, Németországból, Svédországból, Ausztriából. A mustra ideje alatt délelőttönként profi és kezdő táncosoknak műhelyfoglalkozást tartanak a Mozdulatművészeti Stúdióban (IX. kerület, Tagló utca 11-13.). Esténként pedig az Ork-Kota Platform 3.0 részeként egyperces táncfilmek peregnek majd a fesztiválhelyszíneken.

szolo1

2012. január 5. Mészáros Márk adja elő saját koreográfiáját a SzólóDuó 2012 nemzetközi táncfesztiválon, a MU Színházban.

Részletesen a fesztiválról

Az Orkesztika Alapítvány 2000 óta rendezi meg Szóló Tánc, és 2002 óta Duó Tánc Fesztiválját, a SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált. A magyar mozdulatművészet száz éves hagyományának megőrzésével és megújításával, értékeinek közvetítésével foglalkozó Orkesztika Alapítvány a fesztivál során lehetőséget teremt minden alkotónak, hogy művészi elképzeléseit bemutassa. A SzólóDuó fesztivál célja, hogy a szárnyait bontogató vagy épp a tapasztalt alkotó táncosokot bátorítsa, legújabb alkotásait megismertesse a nagy közönséggel. A SzólóDuó sok korábbi fellépője mára már nemzetközileg elismert koreográfus táncos (Bata Rita, Duda Éva, Ladjánszki Márta, Pataky Klári). A versenyprogramban résztvevők személyes szakmai visszajelzést kapnak a nemzetközi zsűritől, ezzel ösztönözve a további, önálló alkotások elkészítését.

szolo2

A lengyel Ewelina Zielonka és Földesi Barbara adják elő saját koreográfiájukat a SzólóDuó 2012 nemzetközi táncfesztiválon

A versenyről

A SzólóDuó Fesztivált jelölő körök előzték meg, Németországban, Lengyelországban és Magyarországon. A más országból érkező jelentkezők videón keresztül adhatták be jelentkezésüket. A fesztivál előzsűrijei az idei közel 100 jelentkező közül 34 produkciót választott be a SzólóDuó 2012 versenyprogramjába. A Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból, Németországból, Svédországból, Ausztriából és Magyarországról érkező koreográfusok és táncosok szóló esetén 6, duó esetén 9 perces premierjeit láthatja, szavazataival pedig értékelheti majd a közönség a MU Színházban.

szolo3

A lengyel Joanna Polowczyk és Karolina Skowron adja elő Pawel Malicki koreográfiáját a SzólóDuó 2012 nemzetközi táncfesztiválon

Workshop és gálaest is lesz

A fesztivál ideje alatt minden délelőtt workshoppokra várjuk a profi és kezdő táncosokat a Mozdulatművészeti Stúdióban. A fesztivál helyszínein minden este az Ork-Kota Platform 3.0 keretében 1 perces táncfilmeket láthatnak a fesztiválra látogatók.

A SzólóDuó2012 Gálaestjén az idei versenyprogram legjobbjait, illetve a tavalyi két nyertes, Monika Castkova (CZ) és Cansu Ergin (TR-P) egy-egy önálló, legfrissebb munkájának premierjét láthatja a közönség. Idén először, a workshop résztvevői is tartanak egy rövid bemutatót a nagyközönség számára a fesztivál utolsó napján.

SzólóDuó 2012 Versenyprogram

2012. 01. 05. csütörtök 20h, 2012. 01. 06. péntek 20h, 2012. 01. 07. szombat 20h / MU Színház

Előadók és koreográfusok:

BALLA Eszter (HU), BARTCZAK Adrian (PL), BARTCZAK Magdalena(PL),BEDNAI Nikolett (HU), BEHREN Tim (DE), BENHÁKOVÁ Anna (CZ), BERNÁTH Bernadett (HU), BOBROWSKI Janina (DE), BOZEK MUSZYNSKA Alekasandra (PL), CIMBOROVA Veronika (SK), CZAP Gábor (HU), CSÁK Beatrix (HU),DUROV Martin (SK), EGYED Bea (HU), FÖLDESI Barbara (A), GRECSÓ Zoltán (HU), GULYÁS Anna (HU), GUTTENHOEFER Sophia (DE),GYULAI Júlia (HU),HARASZTI-ZWIEP Adrienn (HU), HELLSTEN Ida (S), HIRTH Anne (DE), HOLESZ Aleksandra (PL), HOUŠKOVÁ Petra (CZ), JAREMKO Karolina (PL), JOBBÁGY Bernadett (HU), JUHÁSZ Zsolt (HU), KIRSCHNER Samuel (A), KISS Anikó (SRB), KRATOCHVÍLOVÁ Barbora (CZ), KUBÁŇ Šimon (CZ), KUTTNEROVÁ Markéta (CZ), LIPSKER Maya (DE), LŐRINCZ Krisztina Mariann (HU), LUKÁCSI Laura (HU), MALICKI Paweł (PL), MALOJLO Dariusz (PL), MELETIADIS Photini (DE), MÉSZÁROS Márk (HU) NAGY Zoltán (HU), PATSCHOVSKY Florian (DE), PAWELEC Maria (PL), POLOWCZYK Joanna (PL), RATAJSKI Michał (PL), ROVÓ Péter (HU), ROZGONYI Melitta (HU), RÓZSAHEGYI Orsolya (HU), SAMU Kristóf (HU), SCHELL Martin (HU), SIRUCEK Eris (CZ), SKOWRON Karolina (PL), SOMORJAI Judit (HU), SÖDERHULT Ellen (S), STRÁNÍKOVÁ Anežka (CZ), SZELES Tamás (HU), TÓTH Klaudia (HU), ÚJVÁRI Milan (HU), VINCZE Levente Gergely (HU), VÖRÖS Renáta (HU), ZIELONKA Ewelina (PL).

SzólóDuó 2012 Gálaest

2012. 01. 08. vasárnap 20h / MU Színház 

Program: SzólóDuó 2012 versenyprogram legjobbjai, 

A SzólóDuó 2011 nyertesek legújabb koreográfiáinak premierje:

Monika Castkova (CZ): Twinkle és Cansu Ergin (TR-P): Reservoire

Ork_Kota_Platform (3.0) - Egypercesek (tánc)filmre - Test_Tánc_Kép, az Orkesztika Alapítvány és a Kontakt Táncért Alapítvány meghirdetésében. Szavazz a fesztivál helyszínein és a www.szoloduo.com/1min/2012.htm honlapon.

süti beállítások módosítása