A tűri Magyar Ház felújításáért gyűjt a színház

A dél-erdélyi Tűr település Magyar Házának felújítását célzó jótékonysági akcióhoz csatlakozik a székelyudvarhelyi színház, amely egy fotókiállítással egybekötött előadás alkalmából szervez gyűjtést.

Tűr a dél-erdélyi Fehér megyében fekszik, ahol a helyi maroknyi magyar közösség tagjainak egy része már csak románul beszél. Kémenes Lóránt fiatal római katolikus pap célul tűzte ki a helyi magyar közösség életének fellendítését. Egyebek között a helyi román nyelvű rádióban magyar nyelvű adást indított, ami a településen előzmény nélkülinek számít.
A plébános célul tűzte ki a lepusztult Magyar Ház felújítását is, hogy abban különböző közösségi programokat szervezzen a helyi magyarok számára.

tri_magyar_hz

A tűri magyar ház (forrás: erdely.ma)

A ház felújítása érdekében sikeres gyűjtési akciót kezdeményezett tavaly év végén az Erdélyi Magyar Televízió, amihez most a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház is csatlakozik. 
Kulcsár-Székely Attila, a társulat művésze Wass Albert írásaiból összeállított egyéni produkcióját mutatja be vasárnap este a székelyudvarhelyi Szent Miklós plébániatemplomban, ahol a szervezők adományokat gyűjtenek a tűri Magyar Ház felújítására.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása