Párizsban lépnek fel a magyar balettművészek

Párizsi fellépésre készül a Magyar Nemzeti Balett két művésze: Popova Aleszja első magántáncosnő és Bakó Máté első magántáncos a Théatre Champs-Élysées sztárgáláján képviseli az együttest január 13-tól 16-ig.

A párizsi befogadószínház a hétvégén, péntektől vasárnapig rendez a 21. század csillagai címmel nemzetközi minifesztivált. 
Az American Ballet Theatre és a Canadian Ballet Theatre szólótáncosai mellett Tbiliszi, Toulouse, Berlin, München és Oslo operaházainak balett-társulataiból érkezik egy-egy szólista vagy páros a nagyszabású eseményre - közölte az MTI-vel Várkonyi Judit sajtófőnök. 

opera

Popova Aleszja és Bajári Levente (forrás: opera.hu)

A budapesti Operaházat, a Magyar Nemzeti Balettet képviselő Popova Aleszja és Bakó Máté műsorán a Kalóz című pas de deux és Bajári Levente Way of Words című alkotása szerepel. A páros felkészülését Solymosi Tamás balettigazgató és Dózsa Imre balettmester, az Operaház mesterművésze segíti. 
Solymosi Tamás balettigazgató kiemelten fontosnak tartja a budapesti társulat megmutatkozását külföldi színtéren. A párizsi sztárgálával kapcsolatban úgy véli: a meghívás bizonyítja, a magyar művészeknek helyük van a világ élvonalában és bízik abban, hogy rövid időn belül mind nagyobb nemzetközi hírnévre tesz szert a nemzeti balett társulata.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása