Új fesztiválsorozatot indít Baja

Csodálatos Baja címmel új, az eddigi nyári rendezvényeket egy csokorba gyűjtő és kibővítő program- és fesztiválsorozatot indít a város - jelentette be a polgármester az Újévi Operett Gála és a Péccsel kötött kulturális együttműködés szentesítése alkalmából.

Zsigó Róbert elmondta: a Csodálatos Baja 2012 rendezvénysorozat június 29-én egy Baját bemutató kiállítással indul. Az évad része lesz továbbá egy vízi parádé és operett gála, a Bajai Halfőző Fesztivál, a Luciano Pavarotti Emlék Mesterkurzus, valamint a vadászati programokkal kiegészülő Bajai Újbor Fesztivál.

saigon1

Augusztus 24. és 26. között a Szentháromság tér egy igazi szuperprodukciónak is otthont ad: a Budapesti Operettszínház a Miss Saigon című musicalt mutatja be. A történet egy több mint 1300 négyzetméteres színpadon, háromszáz fős szereplőgárda részvételével, gigantikus díszletek között elevenedik meg. Októberben pedig a városi színházteremben Mozart klasszikusát, A varázsfuvola című mesés daljátékot tekintheti meg a közönség.

Az Újévi Operett Gála előtt a város idei rendezvénytervének ismertetésén kívül egy kulturális megállapodás aláírására is sor került Baja és Pécs között. A dokumentumot Zsigó Róbert mellett Pécs polgármestere, Páva Zsolt látta el kézjegyével.

A ceremóniát követően a két városvezető elmondta: az együttműködés célja, hogy az összefogás a további kulturális fejlesztések előmozdítása mellett elősegítse a két település történelmének és kultúrájának megismerését, illetve bemutatkozási lehetőséget biztosítson az ifjú tehetségek számára.

Emellett a partnerség megteremti a feltételeket Baja és Pécs kulturális rendezvényeinek kölcsönös támogatásához és népszerűsítéséhez is. A megállapodás részeként a felek a Pécsi Tudományegyetem Breuer Marcell Doktori Iskolájának bevonásával közösen dolgoznak Baja épített környezetének fejlődéséért.

wein

"Legyünk büszkék közös hagyományainkra és értékeinkre" – fogalmazott az eseményen Baja polgármestere, aki emlékeztetett: városa híres pezsgő kulturális életéről, ráadásul az elmúlt években számos programmal, illetve fesztivállal gazdagodott a rendezvénynaptár.

Páva Zsolt, a baranyai megyeszékhely irányítója szerint a 2010-ben Európa Kulturális Fővárosaként az érdeklődés középpontjába került Pécs számára is újabb kitörési lehetőségeket kínál a két település közötti kapcsolatok szorosabbra fűzése.

Hangsúlyozta: a kölcsönös előnyöket nyújtó együttműködés az opera és az épített örökség kiemelt kezelése mellett a sportcélú összefogást, ezen belül Rátgéber László rendszeres bajai kosárlabda-táborának közös megszervezését is magában foglalja.

süti beállítások módosítása