Márta: Dörnerék műsorterve gyakorlatilag egy blöff

Nem csak színészek, hanem a menedzsment egy jelentős része is távozik az Új Színházból, mondta el a teátrum leköszönő igazgatója kedden az ATV Start-ban.

Márta István szerint természetes, hogy Dörnerék filozófiájától nagyon sokan félnek a társulatban, és az is nyilvánvaló, hogy tiltakoznak az általuk hangoztatott frázisok ellen. Az új menedzsment műsorterve ugyanis gyakorlatilag egy blöff, mert az mind a bemutatandó darabok mennyiségét, mind pedig a finanszírozást tekintve rendkívül bizonytalan – mondta az igazgató.

marta

Az mindenesetre biztos, hogy az Új Színház vezetését február 1-jén Dörner György veszi át, ám a februári műsortervet még a jelenlegi vezetés állította össze. Márta István szerint a vezetés minél gyorsabb átvételének szándékával magyarázható, hogy ennek ellenére Pozsgai Zsolt kinevezett főrendező időnként utasításokat küld a színház jelenlegi vezetésének a már lezárt műsortervre vonatkozóan.

Márta azt is elmondta, a kapcsolatot leginkább Pozsgaival tartják, Dörnerrel ez ugyanis meglehetősen nehézkesen megy, mivel az új igazgatónak nincs mobiltelefonja, és Márta szerint az e-mailt sem ismeri, így vele a kommunikáció többnyire faxon történik.

Mártáék egyébként januárban még három darabot, köztük Thomas Mann Varázshegyét készülnek bemutatni, amelyet Szikora János rendezésében, január 27-én tekinthet meg a nagyérdemű. 

Az ATV videóját itt tekinthetik meg.

 

Kapcsolódó anyag:

Nem találtak kifogásolnivalót Dörner pályázatában

Hivatalos álláspont

Budapest Főváros Kormányhivatala elvégezte az Új Színház Nonprofit Kft. ügyvezetői igazgatói álláshelyének betöltésére kiírt pályázati eljárás jogszerűségi vizsgálatát az LMP kezdeményezésére. Nem találtak kivetnivalót Dörner György pályázatában.


süti beállítások módosítása