Találkozik a két színházi társaság - Beszélgetéssorozat indul

A Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság szakmai beszélgetéseket indít „Színház a Gödörben” címmel. Az első összejövetelre 2012. január 16-án kerül sor a Gödör Klubban, 11 – 17 óra között.

A tervezett témákról

Van-e életpályamodell a színész és egyéb színházi alkotó számára? Társulati lét – vagy számlaadó, szövegmondó, kisiparos lét

Van-e színházi élet az állam után? – színház-finanszírozás!?

„Nemzeti – kiemelt – egyéb” – régebbi és új kategóriák az előadó-művészeti törvény tükrében

Kik beszélgetnek?

Moderátorok: Novák Péter / Szikszai Rémusz

Beszélgetőtársaknak olyan szakembereket kértek fel, akik saját működésük ismertetésével is hozzá tudnak szólni a felsorolt témákhoz. A teljesség igénye nélkül:  Máté Gábor, Kriza Zsigmond, Asztalosné Zupcsán Erika, Csóti József, Herczeg Tamás, Fekete Péter,  Hegedűs D. Géza, Orlai Tibor, L. Simon László, Mátyás Irén, Gáspár Máté, Vidnyánszky Attila, Szabó István, Németh Zoltán.

Emellett tájékoztató látható és hallható a WEBSE  mint művészeti tevékenységet támogató weboldal működéséről, illetve könnyed közzenék kötik át az egyes, komolyabb témákat.

Mi a cél? - a szervezők (Csizmadia Tibor, Vidnyánszky Attila) válasza

Célunk az, hogy ezekben a nehezebb időkben átnézzük azokat a modelleket, amelyek alternatívát mutathatnak az eddigi színészi, színházi konstrukciókból.

Szeretnénk, ha a Társaságok élete elsősorban szakmai kérdésekről szólna, ezért határoztuk el, hogy közösen szervezünk egy ilyen programsorozatot.

A rendezvény nyilvános, de fontosnak tartjuk, hogy minden színházból, tagszervezetből legalább egy valaki jelen legyen, esetleges hozzászólásával segítse a témák minél pontosabb körüljárását.

 

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK

süti beállítások módosítása