A dzsungel könyve bemutató Pécsett

Igazi családi darabot láthatnak a nézők január 13-tól Pécsett, a Nemzeti Színházban. A Dés László - Geszti Péter - Békés Pál nevével fémjelzett fergeteges musical, A dzsungel könyve mai főpróbája amiatt is különleges vállalkozás a teátrum életében, mert jeltolmács és lufik segítségével siket és gyengénhalló nézők is élvezhetik az előadást.

Böhm György rendező a darabról

"A dzsungel könyve című musical ma már klasszikusnak számít, sok helyen, sokszor, nagy sikerrel játszották, játsszák. Nagyon remélem, hogy a siker Pécsett sem marad el. Sőt, ha kicsit szemtelen lennék, akkor azt mondanám, hogy biztos vagyok benne, itt is nagy siker lesz. De mivel mi, színházi emberek alapvetően babonásak vagyunk, és félünk attól, hogy elijesztjük a sikert, ezért nem mondom, hogy így lesz, csak remélem. A darabról már rengeteg mindent elmondtak, de ha valaki mégsem tudja hogy miről is szól, álljon itt egy kis összegzés:

Ugyan ki tudná összefoglalni, mi mindenről szól a farkasok közt nevelkedett Maugli, az emberek ketrecéből szabadult Bagira, a törvényt bölcsen oktató Balu, a titokzatos , a bosszúra és embervérre szomjas Sír Kán története? Szól a születésről és a halálról, a befogadásról és a kitaszításról, a csapatról és a magányról, a gyerekkor és a kamaszkor varázslatos időszakáról – vagyis mindarról, ami egy "kölyökkel" megeshet, akár farkasok, akár emberek között nevelkedik.
Van egy merész álmom, egy titkos vágyam! Igazi boldogság lenne, ha azok a gyerekek, fiatalok és már nem annyira fiatalok, akik majd az előadást megnézik, a színházból hazamenvén levennék a polcról Rudyard Kipling varázslatos művét és elolvasnák azt Benedek Marcell csodálatos fordításában!"

dzsungel

forrás: pnsz.hu

Siket nézők is élvezhetik az előadást

A musical mai főpróbáját ezúttal hetvennél több hallásában sérült néző is élvezheti majd. A Pécsi Nemzeti Színház csatlakozott a 90 decibel projekthez, melynek célja, hogy a hallássérült és siket nézők is hozzájuthassanak a kulturális programokhoz. Mivel zenés darabról van szó, a jeltolmács közreműködése mellett a teljesebb élmény kedvéért a látogatók luftballont fognak a kezükben, amely közvetíti a zene és a ritmus rezgéseit. Ez utóbbi lehetőség a darab minden nézője számára adott, aki az előadás nyújtotta élmény mellett egy másfajta tapasztalatra is nyitott. Az előadás házigazdája egy siket lány, Pécs Város Arca, Weisz Fanni.

süti beállítások módosítása