Alföldi a Propagandában vallott múltjáról

"Ebben az egészben erősen benne van, hogy ismernek a tévéből. Durvább ügyek történnek más előadásokon" - jelentette ki Alföldi Róbert, aki Till Attila műsorában őszintén beszélt arról is, milyen szorongást okoz neki az, ha eszébe jut szülőfaluja, Dunapataj, ahol harminc éve nem járt.

 

„Megbeszéltük, hogy lemegyünk a szülőfalumba, amitől azóta, hogy eljöttem onnan folyamatosan szorongok. Nagyon felzaklatna és ezt nem szeretném. Ennek az az oka, hogy durván eltépsz valamit, amikor egy pici közegből 14 évesen elindulsz se Istent, se embert nem ismerve és mész a saját fejed után. Olyasmit hagysz magad mögött, amit nem tudsz visszaszerezni. Nem oda tudsz visszamenni. Persze a gyökerek gyökerek maradnak, de egyszerűen eltépted őket és máshol nem tudsz újat ereszteni. Azon gondolkoztam, miért nem voltam Patajon harminc éve. Azért, mert olyasmivel szembesülsz, amit elevesztettél, valamiféle belső támaszt, vagy alapot" - fogalmazott Alföldi Róbert a Propagandában.

alfoldi

"Zűrös családi viszonyok vettek körül, de nem tudom azt mondani, hogy rossz volt, csak valahogy nem volt hozzá közöm. Nem értettem, miért ott vagyok, ahol vagyok és mi az a világ, amiben létezem. A nagyanyám állt hozzám a legközelebb. Édesanyámnak nagyon kellett küzdenie, hogy leányanyaként el tudjon tartani és fel tudjon nevelni két gyereket. Akkoriban ilyesmit nem tudtam megfogalmazni, csak fura rossz érzés töltött el. Az egész gyerekkoromból a fő élményem az, hogy ufó voltam. Se a családom, se a suliban nem nagyon értették, hogy mit akarok" - mesélte a Nemzeti Színház igazgatója.

alfoldikicsiAlföldi kisgyermekként

A kérdésre, a színészeket nem zavarja-e, ha nézi az előadást, azt felelte, nem a főnökük, hanem a kollégájuk. "Van státuszom, de csak bizonyos helyzetekben" - nyilatkozta Alföldi, aki a bemutatók előtti állapotokról is beszélt szentesi diákoknak. “A bemutató előtt azt gondolom, hogy ha ez nem jön össze, akkor összedől a világ, szó szerint. Ez nem túlzást. Röhejes, én is röhögök rajta, de így van. Ha megtörténik a bemutató, űr marad, utána elkezd magától űködni az ügy, van egy saját élete” - árulta el Alföldi.

További részletek a videóban.

süti beállítások módosítása