Idén is műsoron a Cseresznyéskert Temesváron

Szombaton, január 14-én 19:00 órától a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Nagytermében ismét látható A. P. Csehov Cseresznyéskert című előadása, az újvidéki László Sándor rendezésében.

A rendezői koncepció szerint a Cseresznyéskert metafora. „A démoni erővel belénk kapaszkodó megsemmisíthetetlenség metaforája. És ami megsemmisíthetetlen, az kortalan. A kortalanság álarca mögé rejtőzött a Cseresznyéskert, és úrnője, Ranyevszkaja is. Mindkettő állandó, és ezért elpusztíthatatlan. Mert ereje a lelkében rejlik. Átível korokat, hidat teremt a múlt és a jövő között, és azt sugallja, hogy az élet talán csak egy kifeszített, hosszú pillanat.” – vallja László Sándor a darab kapcsán.

Az produkció először 2010. április 30-án került színpadra, így a színház egyik legrégebbi műsoron tartott előadása.

Cseresznyeskert_Foto-Nagy_Jozsef_8

Fotó: Nagy József

Az előadás díszlet- és jelmeztervezője Csík György, dramaturgja Gyarmati Kata, a koreográfia Liana Iancu munkája, zenéjét Cári Tibor szerezte.
Az előadásban fellépnek: Szilágyi Ágota, Tar Mónika, Magyari Etelka, Bandi András Zsolt, László Pecka Péter, Vass Richárd, Molnos András Csaba, Éder Enikő, Kiss Attila, Szűcs Noémi, Mátyás Zsolt Imre, Bonczidai Dezső, Kocsárdi Levente, Páll Gecse Ákos, Páll Anikó Katalin, valamint Georg Peetz meghívott vendég, a temesvári német társulat színművésze.


süti beállítások módosítása