Látni és láttatni tanítanak a művésztanárok és diákjaik

Példázatok címmel nyílt meg kedden délután Egerben, a Gárdonyi Géza Színház kiállítóterében az a tárlat, amelyen az Eventus Művészeti Szakközépiskola művésztanárai és tehetséges diákjai mutatkoztak be közösen megálmodott képzőművészeti alkotásaikkal. 

kiallitas_2

forrás: google.hu

- Az intézmény a megyében és a régióban meghatározó szerepet tölt be a művészetoktatásban, már évtizedek óta szolgálja a tehetséges ifjú alkotók felkarolását, képzését. Az egri színház szeretne egyre nagyobb teret adni a feltörekvő fiatal képzőművészeknek. Mivel az Eventus iskolával évek óta hagyományosan jó kapcsolatot ápolunk, a jövőben szeretnénk elmélyíteni az együttműködést. A képzős növendékek rendszeresen részt vesznek a színházi bemutatóink főpróbáin, és benyomásaikat, élményeiket rajzzal, fotóval, egyéb technikákkal örökítik meg, amelyek egy leendő kiállítás alapjait képezhetik - e gondolatok jegyében nyitotta meg a tárlatot Blaskó Balázs, a színház igazgatója, aki utalt arra is: e tehetséges fiatalokból válhatnak a jövő látvány-, jelmez- és díszlettervezői.
Ezután Lisányi Endre esztéta, az Eventus művésztanára beszélt a művészeti oktatás jelentőségéről, majd ajánlotta a műveket a közönség figyelmébe.
Az egri Eventus középfokú tanintézet művésztanárainak és diákjainak közös tárlata február 10-ig tekinthető meg.

Forrás: Heves Megyei Hírlap, Színház.hu

süti beállítások módosítása