Összeférhetetlenség Egerben - Blaskó felesége lett a főnöke

Összeférhetetlenség alakult ki Saárossy Kinga, a kulturális ügyekért felelős alpolgármester és a Gárdonyi Géza Színházat vezető Blaskó Balázs tisztségei miatt, miután Eger átvette a Heves megyei Önkormányzattól a Gárdonyi Géza Színház és a Harlekin Bábszínház fenntartói jogait - olvasható a Népszabadság csütörtöki számában.

eger

A megyei önkormányzatok konszolidációjával kapcsolatos törvény szerint 2012 első napjától állami tulajdonba kerültek a korábbi megyei intézmények, ám a színházak és előadó-művészeti szervezetek nem tartoztak e törvény hatálya alá. Eger képviselő-testülete úgy döntött: vállalja a két teátrum további üzemeltetését, de csak akkor, ha ez nem jelent túl nagy költségvetési terhet a városnak. Azt kérték, hogy az átadás-átvétel után ne kelljen adót és illetéket fizetniük, továbbá, hogy a színház több mint 70 millió forintos adósságát is rendezzék. Ám nem csak pénzügyi problémákkal kell szembenéznie az egri képviselő-testületnek. A város kulturális ügyekért felelős alpolgármestere Saárossy Kinga színész, aki a Gárdonyi Géza Színházat tavaly óta vezető Blaskó Balázs felesége, így különös helyzet állt elő: munkáltatóként saját férjét kellene utasítania, illetve ellenőriznie. Sokak szerint ez összeférhetetlen, és egyiküknek mennie kell.

Rázsi Botond egri alpolgármester a lapban azt nyilatkozta, hogy a színház költségvetésének biztosítása a legsürgetőbb feladat, de - ahogy fogalmazott - "érzik a személyi ügyekben rejlő feszültségeket, s mivel a város önkormányzata mindig jogkövető magatartást tanúsít, így ezt a problémát is megoldják néhány héten belül".

Forrás: Népszabadság

süti beállítások módosítása