Kantarzsíni bolhapiac - a Figura Stúdió Színház új bemutatója

Január 13-án, este 7 órától kerül sorra a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház új bemutatója, a Kantarzsíni bolhapiac, Béres László rendezésében. Az előadás szó, zene, mozgás és látvány elegye. Folytatja a Figura hagyományát, amely szerint egyedi színpadi nyelven szólalnak meg új, kifejezetten erre a színházra, társulatra születő történetek.

Kantarzsín egy képzeletbeli, hegyek között fekvő kisváros, ahol évente egyszer napnyugtától napkeltéig bolhapiacot tartanak: sorra érkeznek az árusok, hogy az éjszaka felpezsdülő vásár során eladják portékáikat, esetleg újakkal gazdagodjanak. A helyi figurák mellett – mint például a csencselő kocsmáros és kissé megbuggyant felesége, a verekedős csávó vagy a dögös csaj – megjelennek ilyenkor idegenek is, például egy sikerorientált üzletember, aki mindenkinél jobban ért a szemfényvesztéshez. Reggelre jó néhány áru gazdát cserél, némelyik mintegy sorszerűen az eladó nyakán marad, miközben valamelyest beleláthatunk minden szereplő életébe, vágyaiba is, tanúi leszünk megnyugtató és felkavaró fordulatoknak. Olykor érzelmesen, máskor metszőn szól a zene. Mese. Felnőtteknek.

plakatkantarzsini

Szöveg: Sebestyén Rita
Zene: Cári Tibor
Díszlet, jelmez: Cristian Gătina
Koreográfus, a rendező munkatársa: Baczó Tünde
Rendező: Béres László
Játsszák: Bartha Boróka, Boros Mária, Kolozsi Borsos Gábor, Kőmíves Csongor, Máthé Annamária, Mihály Alpár Szilárd, Moşu Norbert-László, Tamás Boglár, Vajda Gyöngyvér

süti beállítások módosítása