A Bárka Színház vasárnap a West Balkán-tragédia áldozataira emlékezik

A Bárka Színház a West Balkánban történt tragédia évfordulóján, 2012. január 15-én, 19 órakor Tasnádi István: East Balkán c. színművét tűzi műsorára. Az előadás után a NoAlibi együttes ad emlékkoncertet a színház kávézójában.

Egy éve, 2011. január 15-én, Budapest egyik belvárosi szórakozóhelyén, a West Balkánban három fiatal halálával végződő tragédia történt. Az események ráirányították a társadalom figyelmét a  tinédzserek szórakozási szokásaira, azokra a szórakozóhelyekre, ahol a fiatalok hétvégenként éjszakáikat töltik. A történtek után Tasnádi István író és Vidovszky György rendező beszélgetett szülőkkel, pedagógusokkal és mindenekelőtt olyan fiatalokkal, akik részt vettek, részt vesznek Budapest tinédzserekre szakosodott éjszakai életében. Ezekből a beszélgetésekből született meg az East Balkán c. színdarab a Bárka Színházban. Tasnádi István színműve nem a West Balkánban történteket rekonstruálja. A mű szereplőit azonban egy dolog összeköti: mind ott voltak aznap éjszaka.

eastbalkan2_foto_Garamvri_Gbor

Fotó: Garamvári Gábor

Az East Balkán-t a bemutató óta számtalan tinédzser, egész középiskolai osztályok nézték meg a Bárka Színházban. Az előadásokat követő drámafoglalkozásokon gyerekek, pedagógusok együtt elemezték a látottakat, a szereplők által megformált karaktereket, s közvetve a tragikus éjszaka történéseit.

Január 15-én az East Balkán c. előadás után a Bárka Színházban koncerttel emlékeznek az egy éve elhunyt áldozatokra. Közvetlenül az előadást követően a NoAlibi együttes játszik. A zenekar előadja azt a dalt is, melyet kifejezetten az elhunyt fiatalok emlékére írtak. A koncertre a belépés ingyenes.

süti beállítások módosítása