A Pitbull cselekedetei Párizsban

Február 9. és 12 .között a párizsi Bobigny MC93 kulturális központban cselekszik a Pitbull.  A Standard Idéal nemzetközi színházi fesztiválon hat alkalommal láthatja a párizsi közönség a Trafó, a Füge és a Titkos Társulat közös produkcióját.

A Pitbull stábja a Bobigny terére alakítja át a Trafó melletti Tündérgyár nevű romkocsmában játszott előadást. Patrick Sommier, a Bobigny igazgatója, korábban éveken keresztül dolgozott a Krétakörrel. Budapesten járva kíváncsi volt, hogy a Krétakör társulatának felbomlása után hol játszik Nagy Zsolt. Így vetődött el a romkocsmában tartott előadásra. Azonnal meghívta a Pitbull-t, és kilátásba helyezte, hogy a következő évadban hosszabb ideig is műsoron tartanák.
A darab témája egy ősi kis-ázsiai legendán alapszik. A próféta sok ezer éves kóborlás után a mai Budapestre érkezik, és szállásért kopogtat egy bérházban. A szöveget Kárpáti Péter írta, de az előadást a szerző, a színészek és Sebők Bori dramaturg közösen rendezték. A munkát több korábbi előadás létrehozása (Szörprájzparti, Nick Carter) és egy improvizációs műhelykísérlet, a Vándoristenek  előzte meg. Így vált három év alatt saját repertoárral rendelkező, szabad színházi közösséggé a Kárpáti Péter vezette Titkos Társulat.

pb2

forrás: Titkos társulat

A Bobigny MC93 kilencedik éve rendezi meg nemzetközileg elismert fesztiválját, a Standard Idéal -t, melyre korábban a Krétakör többször is kapott meghívást. Idén, 2012-ben, berlini, lisszaboni, prágai és barcelonai előadások is szerepelnek a programban. Az idei fesztivál ígéretes világpremierje a David Marton rendezte Le clavier bien templé, mely Bach-művek és Krasznahorkai László Az ellenállás melankóliája című regénye alapján készült, a berlini Schaubühnével koprodukcióban.
A fesztivál részletes programja itt letölthető.

 

A Pitbull cselekedetei
Az előadás itthon január 16, 17, 23, 25 és február 27-én látható a Trafó/Tündérgyárban.
Szereplők:
Nagy Zsolt, Stefanovics Angéla, Szabó Zola,
Stork Natasa, Lőrincz Zsuzsa, Boross Martin
Író: Kárpáti Péter
Dramaturg: Sebők Bori
Tánc: Vadas Zsófia Tamara
Látvány: Sebő Rózsa
Produkciós vezető: Kulcsár Viktória
Munkatárs: Boross Martin
Rendezte: a szerző és a társulat
Az előadás támogatói: Trafó KMH, FÜGE, EJI, NKA

süti beállítások módosítása