Ingyen mehet színházba a nagyi - egy pályázatról

Ingyen mehetnek színházba a nagymamák ráadásul magukkal vihetik unokáikat is. Szabadon választható programok megvalósítására ugyanis, akár 150 ezer forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet pályázatán.

A tudnivalókról Asztalosné Zubcsán Erika szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár beszélt az Inforádióban. “ha valaki csak közösségi tevékenyéséget végez, nincs bejegyezve, nem civil szervezet, nem valamilyen ernyőszervezethez tartozik, akkor is pályázhat, de a pályázatához kell egy befogadószervezet, aki elszámolást tud végrehajtani. Lehet egy intézet, egy iskola, egy önkormányzat.”

“Csak elektronikus úton lehet jelentkezni. 50 és 150 ezer forint között igényelhető támogatás olyan programokra, ami elsősorban közösségépítő, másodsorban nemzedékek közötti együttműködést valósít meg” – fogalmazott Asztalosné Zubcsán Erika.

A pályázat innen letölthető.

szinhazban

A pályázatról bővebben:

1.  A pályázati program célkitűzései

A pályázati program lehetőséget kíván teremteni az időstársadalom minél szélesebb köréből érkező programigények támogatása, hozzájárulva az idősügyi cselekvési terv célkitűzéseinek hatékonyabb megvalósulásához.

A fenti célok elérése érdekében a pályázati program támogatja:

•            kulturális programok,

•            oktatási programok,

•            egészségügyi programok,

•            sportprogramok megvalósítását.

A programok keretében, szakmai előadások, író-olvasótalálkozók, konferenciák, előadóestek, kiadványok, utazások, közösségi programok, hagyományőrző programok, szabadidős- és sportesemények, tanfolyamok egyaránt megvalósíthatóak. A pályázat keretében programsorozatok és a kiírásban szereplő célok együttes megvalósítása is támogatható.

2.  A rendelkezésre álló keretösszeg

A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 23 750 000 Ft, azaz huszonhárommillió- hétszázötvenezer forint a Magyar Köztársaság 2011. évi költségvetéséről szóló 2010. évi CLXIX. törvény a Nemzeti Erőforrás Minisztérium fejezet 20/20/7 címrendi besorolású „Idősügyi Programok” megnevezésű fejezeti kezelésű előirányzat terhére.

3.            A pályázaton igényelhető támogatás összege és formája

A pályázaton minimum 50.000 Ft, maximum 150.000 Ft támogatás igényelhető.

4.            A támogatás mértéke

A pályázott támogatás mértéke a projekt elszámolható összes költségének 100 %-a. A pályázaton saját forrás biztosítása nem kötelező.

süti beállítások módosítása