Figyelemfelhívó spotokat forgattak a szombathelyi színészek

Szombathelyi mentősök, tévések és színészek összefogásával figyelemfelhívó spotok készülnek az újraélesztés (reanimáció) ismeretének fontosságáról.

szinhaz

Megdöbbentő adatok olvashatók a mentők blogjában: hazánkban évente mintegy 20-25 ezren halnak meg hirtelen szívhalálban, ez naponta 60-70 embert jelent, azaz szinte 30 percenként bekövetkezik valaki halála. Ezért is a legfontosabb elsősegély az újraélesztés, amit mindenkinek tudnia kell bárhol, bármikor alkalmazni.

aruhazfotók: wssz.hu

Ennek érdekében, Szombathely Megyei Jogú Város felkérésére a Szombathelyi Televízió és a Weöres Sándor Színház közös munkába fogott, egy négyrészes sorozaton dolgozik. A ma kezdődött forgatások az OMSZ Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezet és a Szombathelyi Mentőállomás szakértő közreműködésével zajlanak. A reklámfilmnyi, harminc másodperces történetek néhány kiragadott hétköznapi helyszínen játszódnak: egy nagyáruházban, egy benzinkútnál, egy gyárban, illetve otthon, az ebédlőasztalnál. Ott, ahol bármelyikünkkel megtörténhet, hogy a közelünkben egy emberélet csak azon múlik, ismerjük-e az újraélesztés technikáját. Erre hívják fel a figyelmet a most készülő spotok, amelyeket egyelőre a Szombathelyi TV és a Hálózat TV vetít majd, később pedig - egy oktatófilmmel kiegészülve -, országos kampányra indulhatnak.

forrás: wssz.hu

süti beállítások módosítása