Pokorny Lia: Pusztít és gazdagít a bizonytalanság

Szíve szerint február 1-jétől már nem játszana a teátrumban Pokorny Lia, az Új Színház tagja, ahol ekkortól Dörner György lesz az igazgató. A színésznőnek pénteken a Thália Színházban volt bemutatója a Csónak című darabban.  Erről mesélt a Vasárnapi Híreknek.

"A férfi főszereplő, akit Csuja Imre játszik, éppen azzal bajlódik, hogy ő mit szeretne a csónakban magával vinni. És mi az, amit egyáltalán nem szeretne, hogy az új életében vele legyen. Végül arra jön rá, hogy senkit sem szeretne magával vinni, még a volt feleségét - akit én alakítok -, a gyerekét sem, mert akkor minden megismétlődne még egyszer. Ugyanazokkal a problémákkal kellene megküzdenie. Új életet csak akkor lehet kezdeni, ha mindent és mindenkit itt hagy. (...) Én nem akarnék más életet élni. Ugyanazokat a hibákat követném el, ugyanazokkal az emberekkel. Azt érzem, hogy nem véletlenül van velük dolgom. (...) Amikor fiatal lány voltam, mindig arra gondoltam, hogy a boldog élet az, amikor az emberrel nem történnek rossz dolgok. Most pedig úgy érzem, hogy a fájdalmaim is hozzájárultak ahhoz, hogy azzá lettem, aki vagyok" - nyilatkozta Pokorny Lia a lapnak, aki szerint a megtapasztalt fájdalom felhasználható a színpadon is. 

lia

Arról, ami az Új Színházzal történik elmondta iszonyú fájdalmas dolog. "Közben mégis azt érzem, hogy nemcsak az a tíz év tesz gazdaggá, amit a társulatban töltöttem, hanem annak az elmúlásnak az átélése is, amit közösen élek át azokkal, akikkel eddig együtt voltam. Ebbe beletartoznak a borzasztó feszültségek, sírások, kétségbeesések, és azok az alapkérdések, hogyan lesz tovább, hogy engedjük el egymást. (...) Valami elmúlik, és ez borzasztó. Az a kérdés, ha negatív dolog történik az ember életében, az destruál, vagy épít. Ebben az esetben is van döntési lehetőségünk, hogy mennyire hagyjuk pusztítani a fájdalmat, és mennyire tudunk felnőni a szituáció által teremtett helyzethez. Itt vagyok a bizonytalanság kellős közepén, és mégis azt érzem, hogy ennek megtapasztalásával is gazdagabb leszek, mert átéltem egy közösséggel egy folyamatot. Számomra nyilván új élet kezdődik, ez nem kétséges. Most elindulok, de, hogy hová, arról fogalmam sincs. Pusztít és gazdagít a bizonytalanság" - árulta el a színésznő, aki nem mondhatja le az előadásait, akkor sem, ha már nem lesz tag.

Forrás: Vasárnapi Hírek

süti beállítások módosítása