"Fapados" Filmszemle indul

A tervek szerint kilenc játékfilmet mutatnak be a Magyar Filmszemlén. Köztük a Debrecenben forgatott Szarvassá változott fiút.

Február 2. és 5. között rendezik meg a 43. Magyar Filmszemlét a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Toldi moziban.A szervező Magyar Filmművészek Szövetsége csütörtökön közölte,hogy a rendezvény nem kapott állami támogatást, ennek híján az idei filmes mustra "fapados" szemle lesz, protokollesemények nélkül. A 2012-es filmszemlén nem adnak ki díjakat sem.
A játékfilmes programban idén Deák Krisztina: Aglaja, Fancsikai Péter: jp.co.de, Fliegauf Benedek: Csak a szél, Pálfi György: Final cut - Hölgyeim és uraim, Szabó István: Az ajtó, Török Ferenc: Isztambul, Cserhalmi Sára: Drága besúgott barátaim (befejezés alatt), Vidnyánszky Attila: Szarvassá változott fiú (befejezés alatt) című filmjei, valamint tíz rendező - Jeles András, Kocsis Ágnes, Török Ferenc, Szabó Simon, Mészáros Márta, Forgács Péter, Siroki László, Pálfi György, Fliegauf Benedek, Salamon András és Jancsó Miklós - rövidfilmjeiből álló "Magyarország 2011" kap helyet.

Vidnyanszky_Attila_Tarpai_Viktoria_es_Trill_Zsolt_a_forgatason_Foto_Czegledi_Zsolt_MTIVidnyánszky Attila, Tarpai Viktória és Trill Zsolt a forgatáson (Fotó: Czeglédi Zsolt, MTI)

Debreceni film a szemlén
Vidnyánszky Attila, a Csokonai Színház direktora Juhász Ferenc: A szarvassá változott fiú kiáltozása a titkok kapujából című költői eposzából forgatott filmet. A szarvassá változott fiú forgatását augusztusban kezdték. A nagyjátékfilm öt debreceni helyszínen készült; többek között a belvárosban, a Csokonai és a Latinovits Színházban, néhány jelenetet pedig egy debreceni polgári lakásban és egy külvárosi tanyán vettek fel. A filmben Törőcsik Mari, Trill Zsolt és Szűcs Nelli is játszik.

süti beállítások módosítása