A Gödörnek távoznia kell

A döntéshozók és a Gödör Klub stábja között hónapokon át tartó bíztató tárgyalások és együttműködés után az UNI-CO építésziroda tulajdonába tartozó Gödör Klubnak február elsejével távoznia kell az Erzsébet térről.

godorr

A Gödör Klub a döntéshozóknak 2012. januárban leadott utolsó ajánlatára január 17-én reggel kapott választ. Az Erzsébet téri Kulturális Központ és Parkba új klub jön, új programszervezőkkel. A döntést pályáztatás nem előzte meg. A Gödör Klub értetlenül áll a helyzet előtt. Még a tisztes levonulásra sem kapott időt.

Orbán Viktor miniszterelnök 2011 októberében Fürjes Balázst nevezte ki kiemelt jelentőségű fővárosi beruházásokért felelős kormánybiztosnak. Az ő feladatai közé tartozik egyebek mellett az új FTC-stadion felépítésének, valamint az Erzsébet téri Gödör Klub és környéke végleges rendezésének irányítása és felügyelete. Fürjes akkor elmondta, hogy a tervek szerint 2013 második felére fejeződhet be a klub kiépítésének második üteme, amely közel másfél milliárd forintba kerül. A kormánybiztos akkor reményét fejezte ki, hogy a kivitelezés alatt nem kell bezárni a létesítményt.

Nemrég a Népszabadság pedig arról számolt be, hogy a Gödör földterülete állami kézbe kerül és mindez szervezeti változásokkal is jár. Például hogy a Gödör a Nefmitől átkerül a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Vagyonkezelő Központjához (KIM VK).

A klub üzemeltetői Filep Ákos építész és Kakuk Judit jogász, belsőépítész eddig nonprofit módon, állami pénz nélkül működtette a kulturális objektumot. Filep Ákos cégét 2002-ben eredetileg fél évre bízták meg azzal, hogy egyszerre bonyolítóként és kulturális menedzserként működtesse a helyet, s ebből lett mostanáig kilenc esztendő.

Erről bővebben itt olvashatnak.

A részletekről január 19.-én tartanak sajtótájékoztatót.

 

süti beállítások módosítása