Ingyenes színházi előadások a fővárosban!

A Budapesti Művelődési Központ a peremkerületekben közművelődési feladatokat ellátó művelődési intézmények bevonásával kilenc helyszínen biztosít ingyenes, kulturális programlehetőséget a gyermek- és ifjúsági korosztály számára.

A Nemzeti Kulturális Alap Közművelődési Szakmai Kollégiuma közművelődési programok tájoltatására írt ki pályázatot. A BMK pályázatához a gyerek- és ifjúsági korosztály számára választottak programokat, és megkerestek kilenc, a peremkerületekben közművelődési feladatokat ellátó művelődési intézményt, hogy bevonjuk őket a rendezvények megvalósításába. A megkeresett intézmények szívesen csatlakoztak, hiszen Budapesten is szükség van a szegényebb, hátrányosabb helyzetben élők – különösen a gyerekek, fiatalok – kulturális programokkal való ellátására.
batyu

Részlet a Batyu Színház előadásából (forrás: Batyu Színház)


A Jelen Teátrum gyermekeknek készült darabjaiból, a Batyu Színház és a Tintaló Társulás repertoárjából válogattak előadásokat, és felajánlották Závory Andrea színművész verses előadóestjeiből való választás lehetőségét is, amivel a középiskolás fiatalok számára is biztosíthatnak egy-egy verses összeállítást.

Pályázatukkal sikerült 20 program megvalósítására támogatást nyerniük, így a művelődési házak az ingyenes programokkal a kerületükben nehezebb helyzetben élő családok gyerekei számára is lehetőséget nyújthatnak egy-egy színházi előadáson, illetve előadó esten való részvételre.

Az ingyenes látogatható intézmények és előadások listája itt olvasható.

Forrás: kulturport.hu

süti beállítások módosítása