A Gödörből "Kulturális Központ" lesz

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a Gödör Klubot kilenc évig üzemeltető építész pályázatát tegnap visszautasította a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. Helyette Muraközy Pétert, a Volt Fesztivál programigazgatóját bízta meg a programszervezéssel pályázat nélkül. A korábbi üzemeltető nem járul hozzá a Gödör név használatához.

A Design Terminál veszi át az eddigi Gödör Klub működtetését február 1-jétől, ugyanis a jelenlegi üzemeltető szerződése január végén lejár. Ezt tegnap tudatták egy hirtelen összehívott sajtótájékoztatón, ahol az is kiderült: a programszervezésért ezentúl a Design Terminál Nonprofit Kft. illetve Muraközy Péter, a Volt fesztivál és a Balaton Sound programigazgatója felel a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) Vagyonkezelő Központjának döntése értelmében. A korábbi ügyvezető nem járult hozzá a Gödör nevének használatához, ezért a két intézmény összefoglaló neve Erzsébet téri Kulturális Központ és Park lesz.

godor

Fotó: kulter.hu

Az összevonást a Design Terminál igazgatója, Englert Róbert a racionális működtetéssel indokolta, azzal, hogy a két intézmény egymás mellett található, közös energetikai rendszerrel rendelkeznek és eddig is több programban együttműködtek. A Népszava kérdésére, hogy miért nem támaszkodtak a régi, a klubot sikerre vivő ügyvezetésre, azt válaszolta: "szeretnénk jobban összehangolni a két intézmény működését." Hogy erről miért nem tárgyaltak a korábbi ügyvezetéssel, vagy miért nem írtak ki pályázatot a Gödör Klub üzemeltetésre, arról Englert Róbert úgy nyilatkozott, többekkel tárgyaltak, de Muraközy Péter elképzelései voltak a legmeggyőzőbbek. Muraközy Péter a sajtótájékoztatón méltatta a Gödör eddigi tevékenységét, s azt állította: "ugyanebben gondolkodunk mi is" - ám hozzátette, teljesen új stábbal fog dolgozni.

 

Fülep Ákos, az intézményt eddig üzemeltető UNI-CO Kft. vezetője a KIM eljárását nehezményezve elmondta: a tárca által bekért komplex üzemelte-tési-működtetési-beruházási ajánlatukra csak tegnap reg- gel kaptak elutasító választ. "Kilencévnyi működés után a minisztériumtól negyed évet kértem, hogy normálisan ki tudjam vezetni a programjainkat és időt kapjon a nyolcvan dolgozónk" - hangsúlyozta Fülep Ákos az MTI-nek adott nyilatkozatában.

 

Forrás: Színház.hu, Népszava , MTI

süti beállítások módosítása