A magyar kultúra napja - Mese és játék az Örkényben

Örkény István születésének 100. évfordulója alkalmából gyerekeknek szóló, háromrészes sorozatot indít neves meseillusztrátorok közreműködésével a budapesti Örkény Színház; először január 22-én, a magyar kultúra napján várják meseolvasással a gyerekeket.

A Magyar Kultúra Napján

Örkény István Meselevelek című könyvéből a színház művészeinek előadásában hallhat részleteket a közönség. A programsorozat vasárnap délelőtti első eseményén Mácsai Pál tart felolvasást, az ezt követő illusztrációs játékot Takács Mari és Kun Fruzsina illusztrátor vezeti. A körülbelül kétórás program házigazdája Both Gabi író.

Macsai "Örkény meséi annyira szellemesek, hogy szeretnénk, ha jobban a köztudatba kerülnének" - mondta Mácsai Pál, a színházigazgatója az Örkény-évforduló és a magyar kultúra napja apropóján szervezett eseményről.
Felidézte, hogy Hallgass ide! címmel két hasonló sorozatot is rendezett már korábban a színház, amelynek alkalmával színészek olvastak fel meséket a gyerekeknek. A mostani eseménysorozat tulajdonképpen ennek folytatása. "Szokjanak a gyerekek a színházba, halljanak jó szövegeket, ez a cél" - mondta, hozzáfűzve, hogy ilyenkor összegyűlik 40-100 gyerek is.
Az Örkény Színházban ezt követően február 19-én és április 1-jén várják a gyerekeket meseolvasással, a belépő ára 200 forint.

orkeny

Nyereményjáték is lesz
Nyereményjátékot is szerveznek: azok a gyerekek, akik mindhárom alkalommal részt vesznek a programon és összegyűjtik belépőjegyeiket, sorsoláson vehetnek részt, amelyen a Meselevelek című könyvet és annak hangoskönyv-változatát is megnyerhetik.
Január 22-én este Parti Nagy Lajos Ibusár című előadásával köszönti az Örkény Színház a magyar kultúra napját. A színházaulájában látható előadás a darab monodráma-változata, amelyben Sárbogárdi Jolán szerepét Bíró Kriszta formálja meg, a rendező Pelsőczy Réka.

süti beállítások módosítása