Jeltolmácsolt musicalek a színpadon

A 90 decibel projekt keretében egyre több musical kerül színpadra jeltolmács segítségével. 

Eddig kilenc musical került színpadra jeltolmács segítségével. Az első előadást a Vígszínházban tartották, A Hegedűs a háztetőn egy alkalommal volt látható 2010-ben jeltolmáccsal. Ezt követte 2011-ben az Őrült nők ketrece Miskolcon februárban, A Nyomorultak Kecskeméten májusban, a La Mancha lovagja júniusban a Csiky Gergely Színházban Kaposváron, A víg özvegy című operett októberben Kecskeméten, majd egy másik klezmer-operett, a Menyasszonytánc Miskolcon. Volt két előadás a Centrál Színházban is: az Avenue Q - A mi utcánk című musical, valamint a gyermekeknek szóló A Hang-villa titka című produkció.

Jeltolmácsolással lehetett még látni a Vesztegzár a Grand Hotelben című zenés darabot a Nemzeti Színházban, majd a Szegedi Nemzeti Színházban a Chaplin életéről szóló A Kölyök című musicalt decemberben, és a legfrissebb: A dzsungel könyve, amit a Pécsi Nemzeti Színházban mutattak be.

A sor itt nem ért véget, ugyanis 2012-ben több más musical kerül színpadra jeltolmáccsal. Jön Lovasi András munkája, A kéz , Szikora Róbert musicalje, a Macskafogó, valamint a Háry János, és a West Side Story Szegeden.
A www.90decibel.hu oldalon megtalálható az összes jeltolmácsolt előadás, zenés, és nem zenés darabok egyaránt.

 

Január 18-án délután a 90 decibel projekt keretén belül újra élvezhetik egy színházi előadás varázsát a halláskárosultak a Csiky Gergely Színházban. Lufik és jeltolmács teszi fogyaszthatóbbá számukra a Pán Pétert.

Forrás: musicalhirek.blog.hu

süti beállítások módosítása