Jiri Menzel újabb levelet írt az Új Színháznak

Február elsején veszi át az Új Színház vezetését a Tarlós István által kinevezett Dörner György. Egyelőre az átadás előkészítése zajlik, de a jelenlegi menedzsmentből már január elején felmondott a műszaki igazgató, a művészeti titkár, a nézőtéri felügyelő és távozik többek között a gazdasági igazgató is – mondta a hvg.hu-nak Márta István igazgató. Jiri Menzel pedig levélben búcsúzott a társulattól.

A jelenlegi helyzetről:

A vezetőséget nem rúgták ki, és nem is közös megegyezéssel távoztak, esetükben egyoldalú felmondásról van szó, ők ugyanis nem akarnak együtt dolgozni Dörner Györgyékkel.

pistajiri

A húsz színész sorsa egyelőre bizonytalan: eddig csak Pokorny Lia és Gáspár Sándor jelezték a nyilvánosság előtt, hogy távoznak a színháztól, s bár Márta tisztában van a társulat többi tagjának terveivel is, neveket egyelőre nem szeretne említeni, és azt sem árulja el, hány százalékuk marad.

A csapat egyik fele határozatlan idejű, a másik pedig az évad végéig szóló szerződéssel dolgozik a színházban, de az igazgató szerint mindenképpen „botorság” lenne évad közben szerződést bontani, ezért továbbra is minden kollégát arra kér, hogy nyugodtan és higgadtan döntsenek. A színészeknek erre április végéig van lehetőségük.

A helyzetük azért is bizonytalan, mert a márciustól futó daraboknak még nem ismert a szereposztása, ezért a színészek nem tudják, számolnak-e velük a jövőben. Bár Dörnerék jelezték, hogy szeretnének a színház büféjében beszélgetni velük, Márta ezt „ebben a feszült, frusztrált légkörben”, miközben három produkció bemutatójára készülnek, nem engedheti meg – magyarázta lapunknak, majd hozzátette: „februártól a büfében is azt csinálnak, amit akarnak.”

Az igazgató a lapnak azt mondta: az új vezetés márciustól összesen előre láthatólag tíz darabot vesz le a műsorról; ami pedig Dörnerék műsortervét illeti, az Márta szerint ugyanolyan blöff, mint a leendő igazgató pályázata volt.

jiri

Jiri Menzel újabb levele így szól:

"Minden kedves Új Színházi barátomnak!

Boldog lennék, ha személyesen tudnálak köszönteni Benneteket, de sajnos nem tudok ma elmenni a Még egyszer hátulról utoIsó előadására. Így a távolból küldöm nektek üdözletemet.

Nagyon sajnálom a változásokat, amik nem túl szerencsések a színházatok életében és együtt érzek veletek.

Várom, hogy jobb időkben találkozzunk még egymással!

Szeretettel:

Jiří Menzel"

Forrás: Színház.hu, HVG

süti beállítások módosítása