A kelleténél korábban hirdettek eredményt a Trafó pályázatnál

A szakmai bizottság jegyzőkönyvét meg sem várva hirdette ki a főváros a Trafó új ügyvezetőjét. A Bozsik Yvette ellen szavazók kifogásolják, hogy különvéleményük nem jelenhetett meg - írja a hír24.

A Hir24 úgy tudja, hogy a bírálóbizottsági jegyzőkönyv véglegesítését meg sem várva hirdette ki a főváros a Trafó Kortárs Művészetek Háza ügyvezető igazgatói pályázatának nyertesét. Egy öttagú bizottság döntött. A jelenlegi igazgató, Szabó György, és Bozsik Yvette adott be pályázatot, s az utóbbi lett a „nyerő”. A Kossuth-díjas táncművész-koreográfus pályázatát a humánerőforrás tárca és a főváros képviselője szavazta meg (előbbi Orbán Györgyi, utóbbit szerettük volna megtudni, de azt a városháza - ígérete ellenére - sem árulta el lapunknak). Úgy tudjuk, ők a bírálati eljárás során gyakorlatilag hozzá sem szóltak a vitához. A hivatalok képviselői mellett Kovács Gerzson Péter táncművész szavazata döntött.

trafo4

A bizottságban a színházi szakmát Mácsai Pál, a zenész szakmát Fekete Gyula képviselte. Ők nagyon határozottan elmondták szakmai véleményüket a két pályázattal kapcsolatban. Ennek lényege, hogy Bozsik Yvette elképzelései elhibázottak, tévesek, megvalósíthatatlanok, esetenként dilettánsak. Ezért a Trafó eddigi vezetője mellett voksoltak.

A sajtó több helyen ízekre szedte a két pályázatot (Szabó már a szakmai bizottsági meghallgatás után röviddel nyilvánosságra hozta pályázatát, Bozsik Yvette csak döntés után). A győztesében többek között szerepel Bob Wilson, a Theatre du Soleil és a Wooster Group meghívása ugyanúgy, mint Tom Waits-é, Nick Cave-é és Portisheadé. Ezek mindegyike külön-külön is meghaladják a Trafó éves költségvetését, nem beszélve a technikai, infrastrukturális feltételekről. ( A pályázatok összehasonlítása itt olvasható.)

Mint Fekete a lapnak elmondta, bár tudomásul veszik, hogy a többség Bozsik mellett döntött, de erősen kifogásolja, hogy különvéleményüket nem hozták nyilvánosságra. Ezért meg is állapodtak a fővárossal, hogy ezt a sajtóban, illetve a döntésről szóló jegyzőkönyv záradékában a jövőben megjelentetik.

Forrás: hír24.hu

süti beállítások módosítása