Ismét műsoron a Huszka Jubileumi Gála az Operettszínházban

Egy új premier, Szörényi Levente és Bródy János rockoperája, számtalan operett gála és rengeteg régi sikerprodukció vár a Budapesti Operettszínház közönségére 2012 márciusában és áprilisában. A Veled, Uram! bemutatójára, s a többi előadásra belépők január 19-étől válthatók.

A tavaszi hónapok kiemelkedő produkciója lesz a Veled, Uram! című Szörényi-Bródy rockopera, melyet az Operettszínház 2012. március 30-31-én mutat be - ezt követően majdnem tízszer láthatja még a közönség az újjászülető művet áprilisban. A méltán híres szerzőpáros e shakespeare-i királydrámákhoz hasonlítható darabjában, ebben a nagyon izgalmas, emberi konfliktusokban gazdag rockoperában államalapító uralkodónk, István király életének-munkásságának utolsó éveit ábrázolja. Olyan, meg nem fejtett rejtélyek nyomába kalauzolják a nézőt, mint például István egyetlen fiának, trónörökösének, Imre hercegnek máig tisztázatlan, csak a krónikákból ismert halála, amelyet értelemszerűen utódlási harc követ. A háttérben és a nyilvánosság színpadán ármánykodás, cselszövés, kényszerű paktumkötés húzódik. Mindez mit jelent ma? Kicsit azt mutatja számunkra, hogy a helyzet akkor sem volt más, mint az azt követő "zivataros" századokban...

Tavasz1Olvasópróba: Veled, Uram!

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Szörényi Levente és Bródy János Kerényi Miklós Gábor kérésére, csak és kizárólag az Operettszínház számára készített új változatot, amelybe négy új dal került, és teljesen filmszerű-jelleget kapott a rockopera. Szörényi munkája már-már Wagner operáit jellemző nagyszabású zenedramaturgia, pontosan ábrázolja a lélektani folyamatokat, és tulajdonképpen felöleli a zeneszerző egész életművét.

Különleges pillanat egy színház életében, amikor a nagy elődök, a nagy utódok és az ifjú tehetségek, azaz három generáció játszhat-énekelhet együtt egy színpadon, Önöknek, Önökért, s azért, hogy magyar történelmünk egy parányi, de sorsfordító szeletét mindenkihez eljuttassák. A Thália Színházban, s velük koprodukcióban bemutatásra kerülő műben a musical-élet színe-java látható lesz Somogyi Szilárd rendezésében. István királyként Sasvári Sándor és Földes Tamás, Gizella királynéként Füredi Nikolett és Geszthy Veronika, Orseolo Péterként Mészáros Árpád Zsolt és Homonnay Zsolt, Vászolyként Feke Pál és Szerényi László, Ilonként Janza Kata és Nádasi Veronika lép színpadra, de Vágó Bernadett, Kádár Szabolcs, Barkóczi Sándor, Fekete-Kovács Veronika, Németh Attila és Szentmártoni Norman is a főbb szereplők között van. Az előadás Rózsa István díszleteivel, Velich Rita jelmezeivel, Bodor Johanna koreográfiájával különleges világba kalauzolja majd a nézőt!

tavasz2Ez Hungarikum

A tavasz első két hónapjában a Miss Saigon, a Cigányszerelem és A kaukázusi krétakör is műsorra kerülnek természetesen, s számtalan operett gálát is megtekinthet a közönség: a februári bemutató után ismét színpadra kerül a Borban a vigasz...!, - látványos díszletek és jelmezek között két hungarikumot, a magyar bort - köztük a Tokajit - és a magyar operettet ünneplő gálaműsor várja a zenés színház kedvelőit. A programban helyet kap sok, szőlőről, borról, szüretről szóló operaária és operett-részlet, s megannyi népszerű sláger, s a közönség kóstolhat az előadás előtt és a szünetben több termőterületről származó nemes nedűket is, a legkiválóbb pincészetek borait! Március 15-én a korábban hatalmas sikert aratott Huszka Jubileumi Gálával várják a nézőket, melyben a magyar operett úttörőjének legnagyobb slágerei hangzanak fel. Illetve a 100 esztendeje született Fényes Szabolcsra emlékeznek az Ez Hungarikum című nagyszabású operett-történeti műsorral.

tavasz3Miss Saigon

Persze a szezonban már korábban látható előadások is szerepelnek műsoron: A Csárdáskirálynő, az Egy éj Velencében, a fiatal tehetségekkel felfrissült Rómeó és Júlia, a Rebecca, a Mágnás Miska, a Szép nyári nap, a Lili bárónő, a Koldusopera, a Menyasszonytánc, a világ első és egyetlen worldmusicalje, a Szentivánéji álom, Zerkovitz Béla Csókos asszonya, a Musicalmesék, az Erdei kalamajka, a Bál a Savoyban, a Jövőre, Veled, Itt! és a Tavaszébredés.

Forrás: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása