Beszélgetések Kovács Leventével - Könyvbemutató Sepsiszentgyörgyön

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a Tamási Áron Színház társulata könyvbemutatóra várja a közönséget. Január 21-én, szombat délután 17 órától a Ránézek az életemre című, Kovács Levente marosvásárhelyi színházi rendező élettörténetét összefoglaló interjúkötet bemutatójára kerül sor a Gyárfás Jenő képtárban.

A könyv szerkesztője, Kádár Dombi Katalin így mutatja be interjúi alanyát a kötet hátlapján: „…volt Afrika-utazó, focibajnok, kettősen beszélő, rendező, tanár, intézményvezető, apa. Évtizedek élménye keserű és mézédes tapasztalata raktározódott el benne. Csupa csoda, csupa színház. De nem zárja el: nyitott könyvvé lesz.”

Kovacs_Levente_Reflex2009

Kovács Levente (fotó: Henning János)

A Ránézek az életemre múlt év végén jelent meg Marosvásárhelyen, a decemberben tartott ottani könyvbemutatón Kovács Levente így foglalta össze röviden a kötet tartalmát: „A személyes élmények és az életpálya bizonyos szakaszai mellett, vagy azon belül azért szó van arról, amit én gondolok a színházról, amit gondolok a színészképzésről, amit gondolok az ifjúság neveléséről, és az emberi viszonyokról, amelyekben élünk.”

A sepsiszentgyörgyi könyvbemutatón Bogdán László író beszélget Kovács Leventével,  és színészek olvasnak fel részleteket a kötetből. A neves rendező szentgyörgyi pályatársai, barátai közül sokan jelen lesznek az eseményen, tehát kötetlen interaktív beszélgetésre is számíthatnak az érdeklődők.

süti beállítások módosítása